JBZ lanceert kunstroute in ziekenhuis

Array

Op dinsdagmiddag 18 oktober presenteert het Jeroen Bosch Ziekenhuis met trots de kunstwerken in zijn nieuwe gebouw. Voor patienten en bezoekers is een informatieboekje gemaakt, waarin alle kunstwerken zijn opgenomen. In aanwezigheid van vrienden, sponsoren en bruikleengevers wordt de kunstroute gelanceerd. Zo vertelt Charles de Mooij, directeur van het Noord-Brabants Museum dat de beelden in de binnentuinen in bruikleen gaf,  over de samenwerking tussen ziekenhuis en musea. Ook de wonderbaarlijke omzwervingen van ‘Prometheus’, een glaskunstwerk van Jan Dijker, worden uit de doeken gedaan door  Arjan Blok, financieel directeur van Essent.

De middag begint om half vier in de kapel van het ziekenhuis, waar ‘de Schepping van de Aarde’ is te zien, het gerestaureerde glas-in-lood-kunstwerk van Marius de Leeuw. Na enkele korte toespraken wordt een rondleiding gemaakt langs de kunstwerken, die eindigt in revalidatiecentrum Tolbrug. Daar is onder meer ‘Prometheus’ te zien.   Het  4 x 200 kg wegende glaskunstwerk van Jan Dijker is oorspronkelijk gemaakt voor het hoofdkantoor van de PNEM in ’s-Hertogenbosch, waar het na de renovatie overbodig werd. De huidige directie van Essent zorgde ervoor dat het kunstwerk een prachtige nieuwe bestemming kreeg. Ook de Gaanderij krijgt in de Tolbrug een doorstart. De wisselexposities van de locatie Groot Ziekengasthuis worden daar voortgezet.
Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patient, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis heeft in april 2011 een nieuw gebouw betrokken en wil het meest patientgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire geneeskunde, Endoscopie en Transmurale geneeskunde.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen