Lef Magazine, eerste tijdschrift ter wereld voor (ex) verslaafden

Dit is een origineel bericht van Lef Magazine
Lef Magazine, het allereerste magazine ter wereld voor verslaafden in herstel, verschijnt op vrijdag 14 oktober voor de eerste keer. Een taboedoorbrekend magazine met een verslavende inhoud. Lef is een magazine met kwalitatief goede journalistieke items als interviews, achtergrondverhalen, reportages, columns, de laatste wetenschappelijk inzichten en meer, veel meer.

Dit alles verpakt in een superieure vormgeving en mooie fotografie. Lef verschijnt landelijk en tweemaandelijks. Mensen die een nieuw leven zijn begonnen, verdienen een nieuw, eigen tijdschrift. Dat is Lef, in de ruimste zin van het woord.

Nederland telt anderhalf miljoen verslaafden. Tel daarbij de omgeving van de verslaafden op en de groep wordt gigantisch groot. Sinds 2008 vergoeden de zorgverzekeraars in Nederland de behandeling tegen verslaving. Daarnaast schieten de verslavingsklinieken als paddenstoelen uit de grond. Het aantal verslaafden in herstel is daarom – in navolging van landen als Amerika en Groot Brittannie – enorm gestegen.

Een verslaafde ligt niet onder de brug. Verreweg de meeste verslaafden zijn gewone mensen zoals u en ik en staan vol in de maatschappij. Mensen die in herstel zijn, leven een leven zonder alcohol en/of drugs en houden er een bepaalde (gezonde) levensstijl op na. Deze zaken zijn geheel terug te vinden in de pijlers van Lef. De doelgroep is heel divers: artsen, advocaten, dakdekkers, verpleegkundigen, bankdirecteuren, hoogleraren, huisvrouwen en journalisten.

Verslaving kent vele vormen: alcohol, drugs, gokken, gamen, seks, medicijnen en eetstoornissen. Er bestaan in Nederland nog veel misverstanden en onwetendheid over deze aandoening. De belangrijkste is misschien nog wel dat men niet weet dat deze hersenstoornis een ziekte is en bovendien goed te behandelen. Verslaving is omgeven door vooroordelen. Het wordt gestigmatiseerd. Er is maar één antwoord op het doorbreken van een stigma en dat is openheid. Open de maatschappelijke discussie. En dat is exact wat Lef gaat doen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen