De Kraamvogel is Beste Calibris Stagebedrijf Zorg 2011

Kraamzorginstelling De Kraamvogel uit Harderwijk is gistermiddag uitgeroepen tot Beste Calibris Leerbedrijf Zorg 2011. De andere genomineerden voor deze titel waren het Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem en Zorg Innovatie Centrum Mondriaan te Heerlen.

De bekendmaking van de winnaar vond plaats tijdens een feestelijke middag in de Veerensmederij te Amersfoort in het bijzijn van een groot aantal praktijkopleiders van stagebedrijven en stagecoördinatoren van roc’s. “Wat een geweldige beloning voor ons allemaal. We zijn apetrots op onze studenten!” reageerde praktijkopleidster Hennie Timmer bij De Kraamvogel. Zij ontving uit handen van Calibris directeur Rob van den Bosch, een bronzen sculptuur en een cheque van 2000 euro, te besteden aan een onderwijsproject.

De Kraamvogel heeft volop aandacht voor zowel de student als voor haar medewerkers en de implementatie van het opleidingsbeleid. Ze toont haar innovatieve karakter onder meer door opleiden aan een vaste baangarantie te koppelen en met een E-learning module te werken. Zeker in deze branche is dit opvallend, want niet iedere kraamzorginstelling heeft een dergelijk beleid, zo oordeelde de vakjury.

De genomineerden waren door een vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers van de zorgsector en Calibris, geselecteerd uit alle ingezonden voordrachten. Hierbij lette de jury met name op de plaats die de student inneemt, de samenwerking met andere instellingen en de mate waarin een stagebedrijf innovatief is.

Op de website www.bestecalibrisleerbedrijf.nl werden de kanshebbers gepresenteerd aan het grote publiek en kon iedereen stemmen op zijn favoriete stagebedrijf. De Kraamvogel kreeg de meeste stemmen en kwam dus als winnaar uit de bus.

Beste Calibris Leerbedrijf
Calibris kiest jaarlijks uit een van de sectoren Zorg, Welzijn, Sport en Assisterenden Gezondheidszorg het Beste Calibris Leerbedrijf. De sector rouleert jaarlijks. Om in aanmerking te komen voor de titel, moet het stagebedrijf voldoen aan verschillende criteria op het gebied van praktijkleren. De winnaar dingt automatisch mee naar de titel Beste Leerbedrijf 2011, een overall verkiezing waaraan de beste leerbedrijven uit alle sectoren (zoals techniek, ICT en handel) meedoen. Deze verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Colo, de vereniging van samenwerkende kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven. De prijs voor Beste Leerbedrijf heeft het Ministerie van OCW in 1996 voor het eerst ingesteld om het leren in de praktijk te stimuleren en onder de aandacht te brengen.

Calibris
Als kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport is Calibris verantwoordelijk voor erkenning van leerbedrijven en vaststelling van kwalificaties. In het verlengde van deze wettelijke taken ligt een expertise die veel meer omvat. Calibris verkent de markt. Brengt landelijk en regionaal betrokken partijen bijeen. Initieert maatschappelijk relevante projecten. Ontwikkelt innovatieve en effectieve oplossingen. Alles gericht op één doel: meer balans en dynamiek op de arbeidsmarkt. Zo levert Calibris een waardevolle bijdrage om beroepspraktijk en beroepsonderwijs soepel op elkaar aan te laten sluiten.

Bron: Calibris

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen