Basisschool ’t Oldhof krijgt Lekker fit!-duim

Vandaag heeft de basisschool ’t Oldhof in Borne de Lekker fit!-duim gekregen. De duim is een keurmerk van de Hartstichting. ’t Oldhof ontvangt de duim omdat de school naast het gebruik van de lesmethode Lekker fit! ook structureel aandacht heeft voor een gezonde leefstijl bij haar leerlingen.

De feestelijke dag werd geopend door wethouder L. Albers. Miriam Jansen van de Hartstichting reikte het duimcertificaat en het bordje aan de basisschool uit. Verder organiseerde de school allerlei activiteiten met betrekking tot gezond eten en bewegen. Zo bewoog de hele school mee in een Zumbales en kreeg iedereen aan het einde een lekker stuk fruit.

Lekker fit!-duim
Lekker Fit! duim De Lekker fit!-duim wordt toegekend aan basisscholen die voldoen aan de daarvoor opgestelde criteria:
* werken met de lesmethode Lekker fit!

* een gezond voedings- en bewegingsbeleid voeren
* aandacht voor kinderen met over- of ondergewicht
* de ouders hierbij betrekken

Het doel is om scholen te stimuleren structureel met het thema gezonde voeding en bewegen aan de slag te laten gaan en ze te belonen voor hun goede aanpak.

De gemeente Borne en Zilveren Kruis Achmea hebben de school begeleid in het werken met het Lekker Fit! en hebben geholpen de duim te behalen.

bron: Nederlandse Hartstichting.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen