Health Watch – een programma voor geestelijk gehandicapten

0
454

eHealth & Business Marc de Lange – Vita Valley
Mental Share, een spin off van het Trimbos instituut is mede dankzij VitaValley tot stand gekomen. Vita Valley is een organisatie opgebouwd uit een groot aantal partners. Zorgverzekeraars, zorgverleners, technologie bedrijven en andere maatschappelijke spelers.

Voor het Syndroom van Prader-Willi, waarmee jaarlijks 10 kinderen in Nederland worden geboren, wil Vita Valley Health Watch opzetten. Dit ter ondersteuning van artsen, verpleging en verzorging. En met betrokkenheid van de familie. Niet alleen voor Prader-Willi, maar doel is voor alle andere geestelijke syndromen Health Watch toepasbaar te maken. Middels Health Watch moet het niveau aan kennis verbeteren, daarom stelde de Lange het syndroom van Prader-Willi als voorbeeld. Heel veel kennis ontbreekt over dergelijke syndromen. Alleen het Down syndroom is goed bekend.

Health Watch fase 1 zal ontwikkeld worden voor 3 specifieke syndromen en de groep patienten zonder diagnose. Dit is ongeveer 50% van de totale groep. Kosten voor fase 1 zijn € 430.000, waarvan € 290.000 al gedekt is. Dit zijn de kosten exclusief klinisch onderzoek.

De Lange roept op om dit project te financieren.

Vorig artikelLet’s Dance – eHealth loopt jaren achter op de maatschappij
Volgend artikelWordt eHealth nu eindelijk business as usual
Rene is consultant op het snijvlak productontwikkeling en gezondheidszorg/projectmanager valpreventiebus/multitasker/outofthebox denker/innovator/ Eusamed bv/ Op twitter@Lodewijkjes Netherlands, Rijswijk (Gld) René Luigies heeft 30 jaar ervaring in nationale- en internationale marketing en business development in de medische sector. Die ervaring strekt zich uit van de farmaceutische industrie tot de medische apparatuur. In 2001 startte hij zijn eigen bedrijf in Nederland. Na de succesvolle introductie van een product op het gebied van pijnbestrijding, heeft dit bedrijf zich verder ontwikkeld tot specialisatie op het snijvlak van product ontwikkeling en gezondheidszorg. Bekende succesvolle producten zijn de OHRA valpreventiebus en de OOGbus van het Oogzorgnetwerk en CZ. Binnen het bedrijf is een groot netwerk aanwezig met de belangrijkste stakeholders in de gezondheidszorg, zoals zorgverzekeringen en overkoepelende organisaties, overheid, zorgverleners, hogescholen, universiteiten en het MKB. Op dit moment wordt dit netwerk ingezet voor eigen consultancy activiteiten, en voor zijn functie als zorginnovatiemakelaar voor Health Valley. Een volledig cv is te vinden op LinkedIn: http://nl.linkedin.com/in/reneluigies En René Luigies is te volgen op twitter: @Lodewijkjes Valpreventie2.0 In 2007 is het OHRA valpreventie project gestart. Dit was het resultaat van een product concept dat ik samen met iemand uit de thuiszorg en een huisarts aan OHRA presenteerde. OHRA heeft dit project volledig gefinancierd. Dit project is volledig door mij opgezet en uitgewerkt, respectievelijk gemanaged. Ook de uitwerking van de resultaten zijn door mij gedaan. Het OHRA valpreventieproject heeft geresulteerd in een afname van 35% van het aantal valincidenten op een groep van 1561 mensen. De kosten voor de landelijke uitrol bleken te hoog voor zorgverzekeraar CZ, die OHRA heeft overgenomen. Daarmee staakte het project. In het kader van eHealth heb ik toen Valpreventie2.0 bedacht. Een internet applicatie, waarmee ouderen zelf een risicoanalyse kunnen doen, vervolgens een advies krijgen om dat risico te verminderen en vervolgd worden of zij de adviezen ook opgevolgd hebben en of zij hulp/ondersteuning nodig hebben. Daarbij een vervolg door middel van registratie van het aantal valincidenten. Inmiddels heb ik het NIPED bereid gevonden om valpreventie2.0 te realiseren. In mijn presentatie zal ik ingaan op het proces van valpreventie 1.0 naar de realisatie van valpreventie 2.0. De obstakels, de overwegingen, de weg naar de juiste partners, de financiering, het vinden van stakeholders, en de implementatie in de gezondheidszorg. En een korte visie geven op valpreventie 3.0, waar al gesprekken over gevoerd worden.