Themadag ‘Chronische pijn werkt!’

0
210

Aan het werk met chronische pijn
Op zaterdag 5 november 2011 organiseert het UMCG Centrum voor Revalidatie samen met vijf patientenverenigingen een themadag en een informatiemarkt over chronische pijn en werk. Centraal staat de vraag wat de mogelijkheden zijn om aan het werk te blijven ondanks de chronische pijn. De themadag wordt gehouden in het UMCG Centrum voor Revalidatie, locatie Beatrixoord aan de Dilgtweg 5 in Haren.  De dag begint op 9.30 uur en eindigt rond 16.00 uur.

De themadag vindt plaats in de Week van de Chronisch Zieken. Een revalidatiearts, fysiotherapeut, ergotherapeut, huisarts, arbeidsdeskundige, verzekeringsarts, psycholoog en onderzoekers nemen u mee in het thema chronische pijn en werk. Wat zijn de mogelijkheden voor mensen met chronische pijn om betaald of vrijwillig deel te (blijven) nemen aan het arbeidsproces? Wat is de maatschappelijke impact van chronische pijn? Met welke regel- en wetgeving kom je in aanraking en hoe organiseer je de uitvoering ervan? Rode draad van de dag is samenwerking. Samenwerking tussen patient, arts, fysiotherapeut en ergotherapeut. En samenwerking tussen arbeidsdeskundige en verzekeringsarts, en tussen huisarts en revalidatiearts. Hoe bereik je samen je doel?
Tijdens de forumdiscussies kunnen de deelnemers aan de themadag de sprekers en deskundigen vragen stellen. In de pauzes is er een informatiemarkt, koffie, thee, een lunch en gelegenheid elkaar te ontmoeten.

De meewerkende patientenverenigingen zijn:

  • Fibromyalgie Patienten Vereniging F.E.S
  • Nederlandse Vereniging van Posttraumatische Dystrofie Patienten
  • Nederlandse Vereniging van Rugpatienten: De Wervelkolom
  • Stichting Pijn-Hoop
  • Stichting Whiplash de Baas

De themadag is speciaal voor mensen met chronische pijnklachten van het houdings- en bewegingsapparaat en andere belangstellenden. Deelname is gratis maar belangstellenden moeten zich wel  aanmelden. Dat kan tot 22 oktober per e-mail naar themadagpijnrevalidatie@cvr.umcg.nl, telefonisch (050 533 8444) of met de aanmeldkaart op www.revalidatie.umcg.nl.
Meer informatie over de themadag vindt u op www.revalidatie.umcg.nl  (> Laatste nieuws).

Bron: UMCG