Met spoed van de pijn af

Array

Much to gain in pain. Early and initial pain management in prehospital and hospital based emergency care
Behandeling van pijn bij traumapatienten onder spoedeisende omstandigheden kan beter. Zo wordt pijn in de ambulancezorg en op de spoedeisende hulp (SEH) niet standaard gemeten en ontvangen patienten onvoldoende pijnmedicatie. Er is weinig afstemming over pijnbehandeling tussen huisartsen, ambulancezorg, mobiele medische teams en spoedeisende hulp. Met haar proefschrift geeft Sivera Berben inzicht in de vroegtijdige pijnbehandeling voor aanspreekbare traumapatienten in de ambulancezorg en op de spoedeisende hulp. Daarnaast ontwikkelde zij kennis die bijdraagt aan de verbetering van pijnmanagement door hulpverleners in de spoedzorg. Het proefschrift omvat een zestal studies. Deze behandelen de thema’s: prevalentie van pijn, (het effect van) de huidige pijnbehandeling en factoren die van invloed zijn op adequate pijnbehandeling in de ambulancezorg en op de SEH. Ook ontwikkelde zij een landelijke richtlijn voor pijnbehandeling in de hele keten van spoedzorg, inclusief huisarts en mobiel medisch team. Deze richtlijn geeft concrete aanbevelingen voor vroegtijdige pijnbehandeling bij traumapatienten in de spoedzorgketen, op basis van actuele kennis en inzichten, en staat op de website van het CBO.
Biografie
Radboud en was als onderzoeker werkzaam op de spoedeisende hulpafdeling. Sinds 2009 is Berben coördinator van de onderzoeksgroep van Acute Zorgregio Oost. Haar promotieonderzoek deed zij bij het Nijmegen Centre for Evidence Based Practice.

Datum: maandag 31 oktober 2011
Tijd: 15:30
Locatie: Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2
Faculteit der Medische Wetenschappen
Promovendus: mevrouw drs. S.A.A. Berben
Promotors: prof. dr. T. van Achterberg, prof. dr. A.B. van Vugt
Copromotors; dr. R.T.M. van Dongen, dr. A.J. Mintjes-de Groot
Titel promotie; Much to gain in pain. Early and initial pain management in prehospital and hospital based emergency care

Bron: RU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen