Roche Diagnostics benoemt nieuwe general manager Nederland

Array

Brit aan het roer bij marktleider diagnostiek
Geoff Twist start per 1 november als General Manager van Roche Diagnostics Nederland BV. Hij volgt Peter Matton op, die per 1 september de positie aanvaardde als Head of  Roche Diagnostics voor de regio Latijns-Amerika.

Geoff Twist startte zijn carrière bij Roche in Verenigd Koninkrijk in 1996. Hij bekleedde binnen het bedrijf verschillende managementposities in zowel de divisies Diagnostics als Pharma. Sinds 2009 is hij General Manager van Roche Diagnostics in Denemarken. Het verstevigen van de positie van medische diagnostiek binnen de Nederlandse gezondheidszorg zal één van zijn aandachtsgebieden zijn.

 

Over Roche
Het hoofdkantoor van Roche is gevestigd in Bazel, Zwitserland. Roche is marktleider in researchgeorienteerde gezondheidszorg, door de combinatie van de divisies farmaceutica en diagnostiek. Roche is ’s werelds grootste biotechnologiebedrijf met innovatieve geneesmiddelen op het gebied van oncologie, virologie, ontstekingen, stofwisseling en CNS. Roche is tevens wereldleider in in-vitro diagnostiek, weefseldiagnostiek van kanker en een pionier in diabetes management.

 

Personalised Healthcare
De Roche ‘Personalised Healthcare’-strategie is gericht op het breed bschikbaar maken van medicijnen en diagnostische tests die tastbare verbeteringen in de gezondheid, de kwaliteit van leven en/of de overleving van patienten mogelijk maken. In 2011 werken bij Roche wereldwijd meer dan 80.000 medewerkers. In Nederland werken bijna 400 mensen. Het Amerikaanse Genentech is volledig eigendom van de Roche Group. Roche heeft voorts een meerderheidsbelang in Chugai Pharmaceutical, Japan. Voor meer informatie: www.roche.com.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen