Met eHealth komt patiënt aan zet

0
199

“De patient moet meer aan zet komen in de zorg. Ehealth kan daarbij stimuleren, zoals bijvoorbeeld sites als ZorgkaartNederland.nl, Reumamonitor, zorgportaal, mijnzorgpagina.nl, iemandzoalsik.nl en mijnzorgnet.nl.” Dit zei Jacqueline Baardman, manager bij de NPCF, vandaag op het Emerce congres in Amsterdam.

“De patient moet meer mogelijkheden hebben om zelf aan het roer te zitten, voor zelfmanagement dus. De arts kan daarbij de coach zijn, zie bijvoorbeeld Bas Bloem, de neuroloog uit Nijmegen. De actieve rol van de patient staat bij hem centraal.”

Bron: NPCF

Vorig artikelKNMG: Gebedsgenezing in privésfeer ook voor arts geen taboe
Volgend artikelBetrouwbare thuistest voor mannelijke vruchtbaarheid uit STW-onderzoek
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.