Dokter op dinsdag: Altijd ziek, kan dat niet beter?

Array

Sommige mensen zijn heel vaak ziek. Dan weer verkouden, dan weer een longontsteking, een oorontsteking …  Het houdt maar niet op. Elke keer wordt het probleem opgelost met een antibioticakuurtje, maar is er niet eigenlijk heel wat anders aan de hand? “Is het normaal, dokter, dat ik zo vaak ziek ben”, vragen mensen dan. In de lezingenserie ‘Dokter op Dinsdag’ bespreekt dr. Esther de Vries op 29 november a.s. wanneer het zinvol is, om inderdaad aan iets anders te gaan denken. Mogelijk is sprake van een stoornis in het afweersysteem of een gebrek aan bepaalde antistoffen. De publiekslezing ‘Altijd ziek, kan dat niet beter?’ is bedoeld voor mensen die regelmatig ziek en zich afvragen of daar soms niet iets anders achter schuilt én voor ouders, wier kinderen heel vaak ziek zijn.

De lezing vindt plaats in het Auditorium van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, Henri Dunantstraat 1, 5223 GZ ’s-Hertogenbosch. Kijk voor een actuele routebeschrijving op www.jbz.nl/route. De lezing begint om 19.00 uur en eindigt om 20.30 uur. Voorafgaand aan de lezing kunnen vragen gesteld worden via www.brabantsdagblad.nl/dokteropdinsdag.  Tijdens ‘Dokter op Dinsdag’ is er volop gelegenheid om met de dokter in gesprek te gaan.

 

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis worden op de laatste dinsdagavond van de maand lezingen voor een breed publiek gegeven onder de titel: ‘Dokter op Dinsdag’. De lezingen bieden patienten en geïnteresseerden de gelegenheid meer te horen  over nieuwe ontwikkelingen in een bepaald vakgebied. ‘Dokter op Dinsdag’ is een initiatief van de Medische Publieksacademie Jeroen Bosch, een samenwerking van het Brabants Dagblad en het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Kijk voor een overzicht van alle publiekslezingen op www.jbz.nl/dokteropdinsdag

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen