Kliniek ViaSana lanceert mobiele website

Kliniek ViaSana heeft deze week als eerste orthopedische kliniek een mobiele website gelanceerd. De lay-out van de website is aangepast aan het kleine scherm van de zeer populaire smartphones. In oktober was 10% van het totale websitebezoek afkomstig van een mobiel apparaat. Bij de lancering van de nieuwe website, begin 2011, lag dit percentage nog onder 4%. Met de mobiele website voorziet ViaSana in de behoefte van patienten om altijd en vanaf elke locatie contact te leggen met viasana.nl.

Smartphonegebruik binnen de muren van de kliniek
Ook binnen de kliniek wordt mobiel internet gebruikt. Daarom heeft ViaSana in alle patientenkamers en wachtkamers een wifi-hotspot ingericht. Met een smartphone of laptop kan eenvoudig en gratis contact gemaakt worden met internet. Patienten gebruiken het om vlak voor een afspraak of operatie op hun mobieltje de laatste patienteninformatie door te lezen. Daarnaast Twitteren en e-mailen patienten vanaf hun patientenkamer met vrienden en familie over de enkele uren eerder uitgevoerde operatie.

Verschil met de ‘gewone’ website
De mobiele website biedt dezelfde inhoud als de ‘gewone’ website. Een aangenaam verschil is dat de mobiele variant is geoptimaliseerd voor het gebruik op een klein scherm. Zo hoeft de patient niet meer in- en uit te zoomen op het scherm om overzicht te houden. Ook zijn de knoppen groter gemaakt waardoor het klikken op een link gemakkelijker gaat. Smartphones maken veelal gebruik van een tragere internetverbinding. De mobiele website heeft daarom minder grafische elementen waardoor de website toch snel laadt.

Ook ’s avonds een afspraak maken
Naast de lancering van de mobiele website heeft ViaSana de bereikbaarheid verder vergroot. Zo is het vanaf deze week mogelijk om op werkdagen tot ’s avonds 21.00 uur telefonisch een afspraak te maken. ViaSana merkte al langer dat de behoefte aan een langere bereikbaarheid wenselijk is voor haar patienten. Zij werken vaak overdag en maken ’s avonds tijd vrij om zich te orienteren op een mogelijke behandeling bij een gespecialiseerde kliniek of ziekenhuis.

 

Recente artikelen