Congres Patiëntveiligheid

Array

Nederlandse Patienten Consumenten Federatie
Op dinsdag 15 november wordt in de week van de patientveiligheid het congres Patientveiligheid, borging binnen de cultuur van uw ziekenhuis, gehouden in Aristo in Utrecht. Het congres wordt georganiseerd door het Leids Congres Bureau.

Dit congres gaat over de borging van patientveiligheid in de dagelijkse praktijk en het belang van verankering binnen de cultuur van uw ziekenhuis. Clinical governance is daarvoor een methode en ook het Veiligheidsmanagementsysteem (VMS) – eind 2012 voor alle ziekenhuizen verplicht – borgt patientveilig werken.

Maar hoe kunt u zorgen dat veranderingen organisatiebreed worden gedragen en beklijven? Wat kan de IGZ als toezichthouder betekenen voor de dagelijkse praktijk? En hoe kan de patient zelf structureel worden betrokken voor een veiliger ziekenhuiscultuur? In de ochtend staan deze vragen centraal, ’s middags gaan we uitgebreid in op twee praktijkvoorbeelden: veiligheidsrondes voor continu verbeteren en ‘STAP’, voor een veilig perioperatief proces.
Meer info en aanmelding

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen