Zorgportaal Rijnmond wint Spider Award 2011

0
317

Zorgportaal Rijnmond is winnaar van de Spider Award 2011, de prijs voor het meest vernieuwende en doelmatige ICT-project in de zorg. De jury is onder de indruk van de breedte van het project. “Steeds meer zorgverleners sluiten zich aan. Het project kan als een katalysator werken en vervult een voorbeeldfunctie voor soortgelijke initiatieven”, aldus juryvoorzitter Eric Bassant van ICTzorg. De prijs is op dinsdag 8 november uitgereikt tijdens het jaarlijkse ICTzorg-congres in Ede.

Zorgportaal Rijnmond is een digitaal platform voor zowel burgers als zorgverleners. Via de website kunnen burgers en zorgprofessionals veilig gegevens uitwisselen en betrouwbare informatie vinden over zorg en welzijn in de regio. Programmamanager Anne Marie Weggelaar van Zorgportaal Rijnmond noemt de prijs ‘een blijk van waardering voor onze innovatieve én doelmatige aanpak’. Ze benadrukt dat Zorgportaal Rijnmond alleen kan bestaan door de succesvolle samenwerking met alle partners, zowel de zorgaanbieders als de ondernemers. “Dit is een compliment voor alle partijen in de regio.”

Activiteiten van het zorgportaal
Zorgportaal Rijnmond geeft toegang tot diverse toepassingen, zoals een medische encyclopedie, Zelfmanagement Dagboeken, een Digitale VraagWijzer en een online hulpmiddel voor mantelzorgers. Burgers kunnen straks ook hun eigen medische kerndossier met patientgegevens beheren. Juryvoorzitter Eric Bassant van ICTzorg: “Zorgportaal Rijnmond heeft de Spider Award gewonnen omdat de burger en patient centraal staan. Dat leidt tot een andere manier van werken bij welzijns- en zorgorganisaties, waarbij de burger de route van het zorgproces mag gaan bepalen.”

Spider Award
De Spider Award is een initiatief van ICTzorg (onderdeel van Zorgvisie, vakblad voor management en directie in de gezondheidszorg) en OIZ (vereniging van organisaties voor ICT in de zorg). Het doel van de award is om vernieuwende ICT-projecten voor het voetlicht te brengen en het delen van kennis over deze projecten te bevorderen. De prijs bestaat uit een beeld en een presentatie op HIMSS 2012, wereldwijd de grootste conferentie op het gebied van ICT in de zorg.

Zorgportaal Rijnmond
Zorgportaal Rijnmond ontwikkelt zich tot dé plek voor het vinden van de juiste informatie op het gebied van zorg en welzijn in de regio Rijnmond. Het portaal is een beveiligde website waar burgers en zorgverleners veilig gegevens kunnen uitwisselen en betrouwbare informatie snel en gemakkelijk vinden. Zo draagt het Zorgportaal Rijnmond bij aan toegankelijke en efficiente zorg- en hulpverlening.