Nieuwe zorgvergelijker maakt het consumenten een stuk makkelijker

Array

“Een andere manier van zorgverzekeringen vergelijken”
Vandaag introduceert Scanwork met de lancering van een geheel vernieuwde Zorgplanet een nieuwe “andere” manier van zorgverzekeringen vergelijken. De nieuwe zorgvergelijker maakt het voor consumenten een stuk eenvoudiger om vergelijkingen te maken en onderscheidt zich in tal van opzichten van de “traditionele” zorg-vergelijkingssites.

Harry Kah, directeur Scanwork hierover: “Veel consumenten zien nog steeds op tegen het vergelijken van hun zorgverzekering. De complexiteit neemt toe, niet in de laatste plaats door allerlei overheidsmaatregelen, zie de meest recente wijzigingen in het basispakket.

Een zorgverzekering dient afgestemd te zijn op de persoonlijke situatie en het gaat dus niet altijd om de goedkoopste polis maar om de combinatie van dekking en premie, afgestemd op de persoonlijke behoefte van de consument. Wij vergelijken niet uitsluitend de premie, maar de zorgverzekering in al zijn facetten en met deze andere manier van vergelijken bieden we iedereen toegang tot een hoogwaardig en transparant vergelijkingssysteem. Belangrijk voor de gebruiker is toegankelijkheid, transparantie en logica in gebruik. Ook de groep die het te ingewikkeld vond om te vergelijken wordt hiermee geholpen. ”

In de ontwikkelfase heeft Scanwork voorpresentaties gegeven aan verschillende marktpartijen waaronder patienten-koepelorganisaties en hun input is meegenomen in de finale versie.

De highlights:

Keuzemogelijkheden die optimaal zijn afgestemd op de behoefte van de consument en snelle routing.  Dit betekent niet alleen zoekmogelijkheden op basis van de  goedkoopste of de beste verzekering, maar ook bijvoorbeeld op basis van kosten of de persoonlijke situatie. In de loop van de week zullen alle keuzemogelijkheden beschikbaar zijn.

De regie ligt bij de consument: Uitgebreide filtermogelijkheden, inclusief de mogelijkheid om te selecteren op  het serviceniveau van zorgverzekeraars,  bijvoorbeeld responstijd van de helpdesk en doorlooptijd van declaraties, bieden de bezoeker optimale mogelijkheden om die zorgverzekering te kiezen die het beste aansluit bij de eigen situatie.

Kwaliteit van zorg door de zorgverzekeraar. Wat doet de zorgverzekeraar precies op het gebied van kwaliteit van zorg , medicijnenbeleid, medische selectie, wel- of niet gecontracteerde zorg en wat betekent dit voor de consument? Per zorgverzekeraar informatiepagina’s met gedetailleerde informatie hierover.

Meer transparantie: De dekking van de basisverzekering wordt gescheiden weergegeven van de dekking van de aanvullende verzekeringen. Hierdoor wordt het voor consumenten overzichtelijker en gemakkelijker om te vergelijken.

Nieuwe functionaliteiten, zoals de introductie van een kleurenfunctie, waarbij met 1 druk op de knop de verschillen in dekking in kleur (groen is beter, rood is minder) zichtbaar worden.

Voor meer informatie ga naar www.Zorgplanet.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen