Startende professionals ontvangen meer voordeel bij Movir

Array

Starters die kiezen voor een 5-jaarscontract ontvangen voortaan maar liefst vijf jaar lang een aanzienlijke premiekorting op de arbeidsongeschiktheidsverzekering van Movir.

Verzekerden die jonger zijn dan 45 jaar en niet langer dan drie jaar geleden een eigen praktijk of onderneming begonnen zijn, komen bij Movir in aanmerking voor de Starterskorting. Een forse premiekorting die met ingang van 21 november 2011 afhankelijk is van de contractsduur:

Verzekerden die kiezen voor een contractsduur van vijf jaar, ontvangen vijf jaar lang korting op de premie: 25% in het eerste jaar, 20% in het tweede jaar, 15% in het derde en vierde jaar en 10% in het vijfde jaar. Verzekerden die kiezen voor een 1-jaarscontract, ontvangen 25% in het eerste jaar, 15% in het tweede jaar en 10% in het derde jaar.

Met de nieuwe startersregeling speelt de arbeidsongeschiktheidsverzekeraar voor zakelijke en medische professionals in op de behoefte van veel zelfstandigen. Veel zelfstandigen sluiten geen arbeidsongeschiktheidsverzekering. Te duur, is de kritiek. ‘Daarmee lopen zij een groot risico’, stelt Movir-directeur Louis van Drunen. ‘Zelfstandigen kunnen immers niet terugvallen op de sociale zekerheid, zoals werknemers dat kunnen. Zij moeten zelf voorzien in zekerheid bij arbeidsongeschiktheid. Gelet op de hoge premie en het onverplichte karakter van de verzekering, stellen zelfstandigen de verzekering dan ook vaak uit’.

Movir biedt naast de verbeterde starterskorting nog een goede reden om als zelfstandige een arbeidsongeschiktheidsverzekering te sluiten. Veel starters ervaren in de eerste jaren een slechte balans tussen werk en privé. Een eigen onderneming of praktijk kost immers veel tijd. Dat kan een enorme impact hebben op het thuisfront en het sociale leven. ‘Wij bieden hulp om die goede balans tussen werk en privé te houden. 24 uur per dag, 7 dagen per week op het moment dat het de verzekerde uitkomt.’ Daarmee doelt Van Drunen op de counseling en coaching die Movir haar verzekerden kosteloos aanbiedt

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen