JBZ lanceert mobiele website

Array

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis beschikt sinds 1 december over een mobiele website, dat wil zeggen een website die goed leesbaar is op de mobiele telefoon. Uit de bezoekersstatistieken van www.jbz.nl blijkt dat een toenemend aantal bezoekers de website van het ziekenhuis raadpleegt via de mobiele telefoon.  Om deze doelgroep beter van dienst te zijn, is een webversie ontwikkeld waarbij de belangrijkste gegevens snel zichtbaar zijn op een mobiel. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is het derde ziekenhuis dat over een dergelijke website beschikt.

Het percentage bezoekers dat via een smartphone de website van het ziekenhuis bezoekt, is in één jaar tijd verdubbeld. Zo’n 5% van de bezoekers wil via de mobiele telefoon makkelijk en snel gegevens als contact, adres & route, bezoektijden en informatie over specialisten kunnen opzoeken. Het schermpje van de mobiele telefoon is te klein om de teksten van een normale webpagina goed te kunnen lezen. Daarom haakten mobiele bezoekers tot voor kort snel af.  Een daarin gespecialiseerd bedrijf, Involvit , heeft het ziekenhuis geholpen de meest bezochte pagina’s te ontsluiten voor de mobiele telefoon. De mobiele website wordt automatisch geopend zodra de website van het ziekenhuis wordt bezocht vanaf een mobiel.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is het derde Nederlandse ziekenhuis met een mobiele website. Mobiele websites voorzien in een behoefte blijkt uit eerder gepubliceerde cijfers van het CBS. In het voorjaar van 2011 telde het CBS  al ruim zes miljoen mobiele internetters van 12 tot 75 jaar. Eerder deze week lanceerde het ziekenhuis een speciale website voor kinderen en jongeren: www.halloziekenhuis.nl. Digitale media passen in de ambitie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis het meest patientgerichte en patientveilige ziekenhuis van Nederland te worden. Het ziekenhuis wil met patienten en bezoekers communiceren op de manier die het beste aansluit bij wat deze willen.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patient, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis heeft in april 2011 een nieuw gebouw betrokken en wil het meest patientgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire geneeskunde, Endoscopie en Transmurale geneeskunde.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen