Innovatieve DECT-toepassing maakt communicatie in twee richtingen mogelijk in een draagbaar alarmtoestel

Array

Europese wereldpremière voor Topcom’s eerste persoonlijke alarmtoestellen met spraak
De Belgisch specialist in communicatie en care producten Topcom introduceert een nieuw gamma Sologic Caresystem producten. Het betreft twee nieuwe telefoontoestellen in deze reeks, die bestemd zijn voor zorgdoeleinden. De toestellen bieden veel meer dan de gewone functionaliteit van een telefoon.  De draadloze Sologic Caresystem C500 en de bedrade C100 worden geleverd met een bijhorend persoonlijk digitaal alarmtoestel met geïntegreerde spraakmogelijkheden, in beide richtingen.

De ontwikkeling van de producten kwam tot stand dankzij een intensieve en exclusieve samenwerking met een nieuwe technologie partner, HHMG. Deze partner is gespecialiseerd in onderzoek en ontwikkeling van health care en communicatie producten bestemd voor de beveiliging van ouderen en/of hulpbehoevenden.

De overeenkomst betreft een volledig aanbod van unieke oplossingen die gebruik maken van DECT-technologie. Het waarborgen van een veilige leefomgeving en het verhogen van het leefcomfort en de zelfstandigheid van onder andere ouderen en/of hulpbehoevenden staat centraal.  Dankzij de exclusieve samenwerking met HHMG kan Topcom als eerste en enige leverancier in Europa deze nieuwe persoonlijke alarmtoestellen aanbieden. De toestellen zijn geschikt voor de residentiele en pro-residentiele markt.

 

Persoonlijke alarmtoestellen met unieke spraakmogelijkheden
De persoonlijke alarmtoestellen die momenteel in omloop zijn, hebben een aantal zeer belangrijke beperkingen in vergelijking met het nieuwe Topcom Sologic Caresystem gamma van Topcom.

Hulp inroepen en een telefoongesprek voeren met de nieuwe Topcom Sologic Caresystem oplossingen kan vanaf nu zowel in huis als buitenshuis (binnen een straal van 300 meter) met behulp van de module die zowel rond de hals als met een clip gedragen kan worden. In vergelijking met de bestaande systemen presteert deze oplossing opmerkelijk beter op het vlak van spraakmogelijkheden. Via reeds bestaande systemen kan er met behulp van een knop op de module enkel alarm worden geslagen, maar kan er niet met het slachtoffer gecommuniceerd worden omdat hij of zij zich te ver van het basisstation bevindt. Wanneer de spraak van de getroffen persoon niet werd aangetast kan er bij verlamming op die manier nog steeds gecommuniceerd worden met het slachtoffer. Het draagbare alarmtoestel is bovendien uitgerust met een zeer krachtige microfoon en luidspreker. Indien de gebruiker vergeet het toestel bij zich te dragen, kan er nog steeds een telefoongesprek gevoerd worden. Zelfs als de gebruiker zich aan de andere kant van de kamer bevindt of niet meer hardop kan spreken.

 

Altijd bereikbaar via detectie van de bezettoon
De drie nieuwe Topcom Sologic Caresystem modellen detecteren ook een bezettoon, waardoor de bereikbaarheid steeds gegarandeerd blijft.  Mocht na een val, of per vergissing, een telefoonlijn geactiveerd worden zonder dat er een gesprek plaats vindt, dan zorgt de technologie ervoor dat de telefoonlijn van de drie Sologic Caresystem toestellen na enkele seconden wordt vrijgemaakt voor een nieuwe uitgaande of een inkomende oproep. Op die manier wordt de bereikbaarheid gegarandeerd en het veiligheidsgevoel vergroot. Een onbedoeld belsignaal kan er immers voor zorgen dat het alarmsysteem er niet in slaagt om contact te maken met de buitenwereld en hulp in te roepen.

 

Een laatste groot verschil met bestaande systemen is de mogelijkheid om van buitenaf de telefoonlijn op te nemen voor de gebruiker van een Sologic Caresystem product. Zelfs wanneer de gebruiker zelf de telefoon niet meer kan opnemen, kan er op die manier nog steeds met het slachtoffer gecommuniceerd worden.

 

Niet alleen voor noodsituaties
Gebruikers kunnen de nieuwe Sologic Caresystem oplossingen ook gebruiken voor gewone telefoongesprekken met familieleden. Met behulp van de module die rond hals hangt of via een clip wordt bevestigd, kan zelfs hands free gebeld worden. Dit verhoogt de aanvaarding bij oudere gebruikers. De Sologic Emergency toestellen werden niet alleen ontwikkeld om personen in nood te helpen maar vooral om het leven eenvoudiger te maken. De toestellen bieden dan ook veel meer functionaliteit dan een gewoon telefoontoestel. “Communicatie is essentieel in noodsituaties,” zegt Kobi Harel, CEO bij HHMG. “De technologie waar dit persoonlijke alarmtoestel gebruik van maakt is voor kwetsbare en hulpbehoevende personen vaak het enige hulpmiddel om in een crisissituatie contact op te nemen met de buitenwereld.”

 

“Met de uitbreiding van ons Sologic gamma spelen we in op het groeiende bewustzijn bij ouderen over hun leefsituatie,” zegt Jean Volders, CEO bij Topcom. “De toenemende vergrijzing, maar ook het feit dat meer en meer ouderen en hulpbehoevenden alleenstaand zijn en alleen willen blijven wonen, zorgt ervoor dat zij vaak in noodsituaties niet tijdig zelf hulp kunnen inroepen. We zijn er dan ook van overtuigd dat heel wat ouderenzorgverenigingen, mutualiteiten, rusthuizen, alarmcentrales en uiteraard ook familie en vrienden met deze oplossingen tijdig kunnen ingrijpen als er dan toch iets fout mocht gaan.”

 

Over TOPCOM

TOPCOM, opgericht in 1991, is een vooraanstaande Belgische producent van Communicatie producten waaronder draadloze DECT telefoon toestellen en bedrade telefoons, walkietalkies en Powerlan oplossingen, en Care producten zoals bloeddrukmeters, thermometers, luchtbevochtigers, massagetoestellen,…  Onze Kidzzz producten omvatten geavanceerde oplossingen bestemd voor de verzorging van de allerkleinsten terwijl het Sologic gamma met slimme producten het dagelijkse leven aangenamer en eenvoudiger maken. TOPCOM heeft als missie om elegante, innovatieve, eenvoudig te installeren en gebruiksvriendelijke oplossingen aan eindgebruikers aan te bieden. Onze slogan is dan ook “Humanizing technology”. De producten zijn verkrijgbaar via de betere elektro speciaalzaken, supermarkten, baby winkels, apothekers, webwinkels en operatoren in heel Europa. De TOPCOM groep is gevestigd in Belgie en heeft 5  dochterondernemingen in Europa en Azie en een netwerk van agenten en importeurs.

Recente artikelen