Benoeming Petrie Roodbol tot bijzonder hoogleraar

Array

Dr. P.F. Roodbol is per 1 januari 2012 benoemd tot bijzonder hoogleraar in de Verplegingswetenschappen: innovatie en educatie, vanwege de J.K. de Cockstichting bij het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Petrie Roodbol (Rotterdam, 1953) is opgeleid tot verpleegkundige in het Academisch Ziekenhuis Leiden, het huidige LUMC. Daarna volgde zij opleidingen op het gebied van management en kwaliteitsbeleid, en studeerde zij verplegingswetenschappen aan de Universiteit van Limburg.

In 2005 promoveerde Roodbol aan de Faculteit Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen op het proefschrift getiteld “Dwaallichten, struikeltochten, tolwegen en zangsporen. Onderzoek naar taakherschikking tussen verpleging en artsen”. Roodbol heeft in diverse functies binnen het UMCG het zorgonderzoek vormgegeven. Momenteel is zij ondermeer hoofd van het Wenckebach Instituut en Hoofd van het Verpleegkundig Expertisecentrum in het UMCG.

De focus van het onderzoek van Prof. dr. P.F. Roodbol ligt op het terrein van verplegingswetenschappelijk onderzoek, innovatie en onderzoek in de zorg, passend binnen het thema Healthy Ageing.

bron: UMC Groningen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen