Cao-VVT algemeen verbindend verklaard

Array

Op 14 december jl. is de cao verpleeg- en verzorgingshuiszorg en thuiszorg (VVT) door de Minister van SZW algemeen verbindend verklaard (AVV). Ook werkgevers in de VVT sector die niet zijn aangesloten bij brancheorganisaties ActiZ of BTN moeten nu de cao toepassen.

De algemeen verbindend verklaarde cao-tekst is op 14 december 2011 in de Staatscourant geplaatst. Met ingang van de dag daarna, 15 december, treedt het AVV- besluit treedt in werking.

Concurrentie
De algemeen verbindend verklaring betekent dat alle werkgevers, ook zij die niet aangesloten zijn bij ActiZ of de BTN, verplicht zijn de cao VVT toe te passen op de arbeidsvoorwaarden van hun werknemers. Dat voorkomt concurrentie op arbeidsvoorwaarden tussen werkgevers in de VVT branche.  

Artikel 12.3
De cao-artikelen zijn algemeen verbindend verklaard voor de looptijd van de cao VVT tot en met 29 februari 2012. Op de looptijd is één uitzondering: artikel 12.3 inzake overname personeel Wmo loopt tot 1 januari 2013. Artikel 12.3 houdt in dat de de organisatie die een aanbesteding voor huishoudelijke verzorging in de Wmo gegund krijgt, verplicht is het personeel van de verliezende werkgever over te nemen.

Bron: ActiZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen