Weinig gezondheidsincidenten op dance partys door drugs- en alcoholg..

Array

Gezondheidsincidenten op dance partys door gebruik van drugs en/of alcohol komen in Nederland weinig voor. Dit blijkt uit een analyse van twaalf jaar gezondheidsincidenten bij eerste hulpposten op dance partys.

Gedurende de onderzoeksperiode van twaalf jaar vonden 249 dance partys plaats die werden bezocht door zo’n 3.800.000 bezoekers. Van hen bezochten 27.897 mensen een eerste hulppost, in 10.100 gevallen had het probleem te maken met alcohol of drugsgebruik. Dit komt neer op slechts 0,3 % van de bezoekers. In 515 gevallen was professionele medische hulp nodig en in 16 gevallen was sprake van een levensbedreigend incident.

Alhoewel de meeste problemen dus klein waren blijken GHB gebruikers vaker professionele medische zorg nodig te hebben dan gebruikers van andere partydrugs. Zij hebben de hoogste kans op een serieus gezondheidsincident.

Het onderzoek is uitgevoerd door VUmc, AMC en Educare, de resultaten zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift PloS One. bron: Origineel

bron: VU Medisch Centrum

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen