UMC St Radboud neemt NIAZ-accreditatie in ontvangst

Array

Voor de derde keer heeft het UMC St Radboud de NIAZ-accreditatie verworven. Opvallende bevinding: kwaliteit en veiligheid leeft sterk bij de UMC-medewerkers in de zorg. Vandaag nam de Raad van Bestuur het certificaat in ontvangst.

Na eerdere edities in 2002 en 2006 ging het UMC St Radboud het afgelopen jaar andermaal op voor de NIAZ-accreditatie. Die vormde in meerdere opzichten een extra uitdaging. Het UMC heeft met `Beter worden’ de organisatie fundamenteel veranderd. Het was spannend of de nieuwe organisatievorm de NIAZ-toets kon doorstaan.

Daarnaast lag de lat aanzienlijk hoger dan de twee vorige keren. Bij elke volgende ronde kijkt het NIAZ (Nederlands Instituut voor de Accreditatie in de Zorg) met een strenger oog. Bovendien zijn hun criteria verscherpt en uitgebreid met normen voor patientveiligheid.

Bestuursvoorzitter prof. dr. Melvin Samsom ontvangt het NIAZ-certificaat van mevrouw Baard.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen