Minister neemt beroepsprofielen in ontvangst

Array

Op donderdag 8 maart 2012 is de bekendmaking van de resultaten van Verpleegkundigen & Verzorgenden 2020, het project waarmee onze beroepsgroepen zich voorbereiden op de toekomst. Minister Edith Schippers van VWS neemt op die dag samen met V&VN, de nieuwe beroepsprofielen voor verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten in ontvangst.

Bijna 1000 vakgenoten ontmoetten elkaar tijdens rondetafelbijeenkomsten onder leiding van het projectteam V&V2020. Hier vind je de resultaten van deze bijeenkomsten. Momenteel wordt nog hard gewerkt aan de beroepsprofielen. Op basis van de uitkomsten van de rondetafelbijeenkomsten en van onderzoeken van het NIVEL, speciaal voor V&V2020. De nieuwe beroepsprofielen beleven hun primeur tijdens het V&V2020-congres in Nieuwegein, waarin de toekomst van het vak centraal staat.

Toekomst
In het plenaire ochtendprogramma komen sprekers uit alle zorgsectoren aan het woord over de toekomst. Natuurlijk verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten, maar ook opleiders, managers, andere
zorgprofessionals en bestuurders. Het middagprogramma biedt een groot aantal vernieuwende workshops.

Het congres levert vijf punten op voor het Kwaliteitsregister V&V, accreditatie voor het Register Verpleegkundig Specialismen (RSV) is aangevraagd.  Aanmelden voor het V&V2020-congres kan nog.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen