Online videoconsult voor Alzheimerpatiënt bespaart reistijd

Array

ONVZ sponsort digitaal patientenportaal VUmc Alzheimercentrum
Vandaag opent het VUmc Alzheimercentrum in Amsterdam het digitale patientenportaal. Dit is een digitaal platform voor Alzheimerpatienten, medici en mantelzorgers. Het portaal is financieel mede mogelijk gemaakt door ONVZ Zorgverzekeraar. Alzheimerpatienten en mantelzorgers hoeven na de diagnose niet meer voor een consult naar Amsterdam te reizen, maar kunnen gebruik maken van een online videoconsult.

Besparen reistijd
Het VUmc Alzheimercentrum heeft een landelijke functie waardoor patienten doorgaans van ver moeten komen. Voor de diagnose van Alzheimer is een fysieke ontmoeting noodzakelijk. “De bezoeken daarna kunnen belastend en onpraktisch zijn voor de patient. Soms moet iemand uren reizen voor een gesprek van vijftien minuten. Door in een beveiligde online omgeving informatie te delen hoeft de patient geen grote afstand meer te overbruggen en kan deze reistijd besparen”, aldus Erno Kleijnenberg, voorzitter van de Raad van Bestuur van ONVZ. Naast de functie van een videoconsult bevat het portaal ook actuele informatie over Alzheimer.

Informatievoorziening mantelzorgers
Door professionele ondersteuning van mantelzorgers kunnen zorgverleners aan kosten besparen. Kleijnenberg: ”Dit platform is een stap om die ondersteuning te bieden. Zo kunnen patient en mantelzorger tegelijk inloggen bij een online consult met de medisch specialist en op die manier het juiste advies krijgen”.

Over het VUmc Alzheimercentrum
Het digitale patientenportaal is onderdeel van het VUmc Alzheimercentrum. Het centrum heeft een expliciete focus op jong dementerenden en combineert onderzoek met patientenzorg. Jaarlijks ontvangt VUmc Alzheimercentrum 500 nieuwe patienten, van hen komt 70 procent buiten de regio Amsterdam en 70 procent voor een second opinion.

Over ONVZ Zorgverzekeraar
ONVZ is een non-profit zorgverzekeraar met meer dan 400.000 verzekerden. In 2013 viert ONVZ haar 80-jarig bestaan. ONVZ biedt een totaalpakket aan zorgverzekeringen. ONVZ wil haar klanten zo goed mogelijk begeleiden in de zorg. Kwaliteit, keuzevrijheid en service zijn belangrijke drijfveren. Meer informatie staat op www.onvz.nl.

Bron: ONVZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen