‘Diabetespoli voor Zwangeren’ winnaar Cliënten Jaar Prijs 2011

Array

De Almeerse bevolking heeft het project ‘Diabetespoli voor Zwangeren’ tot het beste zorgproject van het Flevoziekenhuis in 2011 uitgeroepen. Met 348 stemmen won het project van de twee andere genomineerden: de ‘Prikpoli van Oogheelkunde’ (265 stemmen) en de ‘Opnameservice mijnInfopunt’ (218 stemmen).

Van 6 tot 31 december kon iedere geïnteresseerde via de website van het Flevoziekenhuis de filmpjes van deze drie projecten bekijken en stemmen op hun favoriete zorgproject. De Clienten Jaar Prijs 2011 wordt jaarlijks door de Clientenraad van het Flevoziekenhuis uitgereikt aan het project dat de beste verbetering van de zorg aan onze patienten biedt.

Lies Spruit, voorzitter van de Clienten Jaar Prijs 2011, blikt namens de Clientenraad terug: “Het is fantastisch om te zien dat dit jaar twee vakgroepen sámen de Clienten Jaar Prijs 2011 hebben gewonnen. Het is hartverwarmend te zien dat er ook afdelingsoverstijgend wordt nagedacht over hoe de zorg niet alleen beter kan, maar ook dichter bij patienten gebracht kan worden. Dit jaar was het niveau hoog; we konden maar liefst kiezen uit 15 inspirerende projecten om drie projecten te nomineren. Uiteindelijk is de keuze aan de patient zelf geweest.”

De winnaar krijgt een bijzondere prijs: een kunstwerk van een Almeerse verstandelijk gehandicapte kunstenaar (verbonden aan Atelier ‘De Witte Olifant’) en een geldbedrag. Dit geldbedrag van 2.500 euro kan het winnende project besteden aan een stage, studiereis of vergelijkbare activiteit om het winnende project uit te bouwen of verbeteren.

‘Diabetespoli voor zwangeren’
Een zwangere diabetespatient of een vrouw met zwangerschapsdiabetes komt wekelijks op controle bij de gynaecoloog of verloskundige, de internist of diabetesverpleegkundige, echoscopiste en de dietiste. Vroeger had zij hiervoor losse afspraken op verschillende dagen. Nu ziet zij dinsdagochtend al haar behandelaars. Bovendien overleggen deze behandelaars wekelijks over iedere patient. Een veilig gevoel voor de zwangere en voor haar baby.

Clienten Jaar Prijs 2011
Het Flevoziekenhuis zoekt continu naar mogelijkheden om de zorg aan haar patienten nog beter te maken. De Clientenraad vraagt daarom jaarlijks aan alle medewerkers en artsen om een vernieuwend zorgproject aan te melden, een project dat net even meer biedt: verbeterde zorg, meer individuele aandacht, autonomie van de patient en een voorbeeldfunctie binnen het ziekenhuis.

Meer lezen over de Clienten Jaar Prijs of de overige genomineerde projecten?
Kijk op: www.flevoziekenhuis.nl/clientenjaarprijs.
Bron: Flevoziekenhuis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen