Twee nieuwe bestuurders Flevoziekenhuis

Array

Foto: De raad van bestuur in nieuwe samenstelling met van links naar rechts:
Co’tje Admiraal (lid), Jeltje Schraverus (voorzitter) en Anita Arts (lid).

De raad van toezicht van het Flevoziekenhuis heeft met ingang van 1 maart 2012 twee nieuwe leden van de raad van bestuur benoemd: Co’tje Admiraal en Anita Arts. Met voorzitter Jeltje Schraverus bestaat de raad van bestuur nu uit drie leden.

Anita Arts was hiervoor lid van de raad van bestuur van het OLVG. Dezelfde functie bekleedde zij gedurende vier jaar bij ProRail. Co’tje Admiraal is directeur / eigenaar van organisatieadviesbureau On Speaking Terms. Zij was tot 2009 als gynaecoloog verbonden aan het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Besturingsfilosofie
Schraverus was in 2011 de enige bestuurder van het Flevoziekenhuis. De versterking van de raad van bestuur vloeit voort uit de nieuwe besturingsfilosofie die met ingang van 1 januari is ingezet. De vakgroepen van het Flevoziekenhuis worden in 2012 geleidelijk omgevormd tot zogenaamde EVR’s: Eenheden voor een Verantwoord Resultaat. Aan het hoofd van de EVR staat een medisch specialist, die wordt ondersteund door een bedrijfsleider.

Bron: Flevoziekenhuis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen