Consumentenbond: diabeteszorg Maastricht bij Koplopers

Array

Ruim een miljoen Nederlanders hebben diabetes, en met de juiste zorg is er goed mee te leven. Daarom zocht de Consumentenbond uit welke ziekenhuizen het best voor diabetespatienten zorgen. Het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ staat op de 8e plaats bij de koplopers.

De Consumentenbond laat in de Consumentengids (februari 2012) zien in welke ziekenhuizen de patienten het best terecht kunnen voor diabeteszorg. Daarvoor gebruikte de bond de gegevens van Zichtbare Zorg, het bureau van de Inspectie van de Gezondheidszorg dat jaarlijks informatie over ziekenhuizen verzamelt.

Minmaal
Ziekenhuizen moeten minimaal op zes van de zeven zaken bovengemiddeld scoren om tot de koplopers te horen. Heel belangrijk is wel dat de uitslagen in het systeem van het ziekenhuis komen te staan.
Minimaal een jaarlijkse controle van twee waarden in de urine, de bloeddruk, het cholesterol, de bloedsuikerspiegel, en voeten en ogen is voor diabetespatienten noodzakelijk. In het ziekenhuis heeft een diabetespatient onder andere met een internist, oogarts, diabetesverpleegkundige, voetenspecialist en dietist te maken.
In de koploperziekenhuizen moet het mogelijk zijn om alle controles op een dag uit te voeren.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen