Extra ambulance Walcheren blijft behouden

Array

NZa regelt financiering ambulancedienst Walcheren
De extra ambulancepost in Walcheren blijft bestaan. De Nederlandse Zorgautoriteit verhoogt het budget van Connexxion Ambulancezorg zodat de ambulancevoorziening in Zeeland gegarandeerd is. Met de extra ambulance kunnen patienten in de kop van Walcheren binnen de normtijd van 45 minuten naar de spoedeisende hulp van een ziekenhuis worden gebracht.

De extra ambulancepost in Walcheren bestaat sinds 2009, doordat na de fusie van twee Zeeuwse ziekenhuizen en het deels verdwijnen van spoedeisende hulp in Vlissingen veel inwoners van Walcheren niet binnen de normtijd naar een spoedeisende hulp (SEH) konden.

In 2011 kreeg de NZa het verzoek van Connexxion Ambulancezorg om voor de ambulancepost extra middelen beschikbaar te stellen. Omdat die er niet zijn binnen het huidige budget, besluit de NZa in dit uitzonderlijke geval het budget te verhogen. Als zij dat niet zou doen, is voldoende ambulancezorg op de kop van Walcheren niet gegarandeerd. Ook kunnen verzekeraars niet genoeg ambulancezorg voor de inwoners van Walcheren inkopen en aan de zorgplicht voor hun verzekerden voldoen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen