OM waarschuwt chiropractor die de titel dr. misbruikt

Array

De heer dr. S.I. Molina staat geregistreerd als Register Chiropractor bij Stichting het Nationaal Register van Chiropractoren (SNRC) en is aangesloten bij de Dutch Chiropractic Federation (DCF). Chiropractoren kunnen zich alleen aansluiten bij de SNRC en DCF wanneer zij hun universitaire diploma hebben behaald aan een erkende universiteit.De heer dr. Molina heeft zijn diploma “Doctor of Chiropractic” behaald aan de door Nederland erkende universiteit Parker College of Chiropractic in Dallas, Texas, VS. Met hun diploma’s zijn de Register Chiropractoren gerechtigd de titel Doctor of Chiropractic te gebruiken, welke wordt afgekort tot doctor, dr. voor de naam of D achter de naam eventueel aangevuld met een C.
Hiermee mogen zij op grond van art. 7.23 lid 1 Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek ook in Nederland gebruik maken van deze titel.

Door een voorwaardelijk sepot heeft de officier van justitie een kennelijke misslag begaan, omdat het universitaire diploma van de heer dr. Molina in bezit is van de officier van justitie.
Nu deze beslissing van de officier van justitie onterecht is, hebben de heer dr. Molina, het SNRC, de DCF en de Christelijke Chiropractoren Associatie (CCA) een klaagschrift ingediend bij het gerechtshof ‘s-Gravenhage met het verzoek tot strafvervolging over te gaan, zodat de rechter de heer dr. Molina kan vrijspreken en de Register Chiropractoren zonder verdere problemen gebruik kunnen maken van hun wettelijk recht om zich dr. te noemen.

bron: ANP Pers Support

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen