European Vascular Course 2012: focus op leren door doen!

Array

Ruim 1300 vaatchirurgen in Maastrichts MECC
De European Vascular Course 2012, het internationaal jaarcongres van de vaatchirurgen vindt dit jaar plaats in het MECC in Maastricht en wel op zondag, maandag en dinsdag 11-13 maart. Ruim 1300 vaatchirurgen uit meer dan veertig landen maken kennis met de state-of-the-art op hun vakgebied door middel van onder meer ruim honderd lezingen, tientallen bewerkte live-cases, de International Vascular Masterclass en de nieuwste producten en technieken van de grootste, wereldwijd opererende medisch-technologische bedrijven.

Maastricht
De organisatie is in handen van een acht leden tellend comité onderleiding van de prof.dr. Michael Jacobs, hoofd van het Hart en Vaatcentrum van het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ en waar ook de Maastrichtse vaatchirurgen prof.dr. Geert Willem Schurink en prof dr. C Wittens deel van uitmaken.

Concert
Een apart happening staat maandag 12 maart om 12.40 uur op het programma. Vier Duitse vaatchirurgen, allen klassiek geschoold, vormen het ‘Quartetto Vasculare’. Naast hun wetenschappelijk bijdrage leveren ze dit keer ook een muzikale bijdrage aan het EVC in de vorm van een uitvoering van Piano quartet no. 1, G-mineur (KC 478) van Wolfgang Amadeus Mozart en Robert Schumanns Piano quartet no. 1, E-mol majeur, Opus 47.

Het concert vindt plaats in het Auditorium 1.

 

Programma
Wat biedt de European Vascular Course de deelnemers onder meer tijdens het congres?

• 120 uitgenodigd lezingen met bewerkte video’s (20 minuten)

• 70 bewerkte live-cases en video’s over chirurgische en endovasculaire technieken

• Programma-integratie met de medische industrie

• Internationale Vasculaire Masterclass

• Veneuze Masterclasses op spataderen, diepe veneuze trombose,  diepe veneuze occlusieve ziekte en Elektronisch Patienten Dossier (EPD) en registries

• Vasculaire toegang chirurgische masterclass op de menselijke modellen

• Workshops over echografie, wondbehandeling, minimaal invasieve technieken en ballondilatatie.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen