Grote nieuwe onderzoeken van start naar hartfalen, hartinfarct en slagaderverkalking

Array

Van links naar rechts: Prof. Dr. J. Kuiper (Universiteit Leiden), prof. Dr. J. Clevers (Hubrecht Instituut Utrecht), Prof. Dr. Y. Pinto (AMC Amsterdam), prof. Dr. L. de Windt (Maastricht UMC+) en Hans Stam (directeur Hartstichting).

Afgelopen vrijdag gaf Hans Stam, directeur van de Hartstichting, het startsein voor drie omvangrijke nieuwe onderzoeken naar hartfalen, hartinfarct en slagaderverkalking. De onderzoeksleiders ontvingen ieder een cheque van 5 miljoen euro voor onderzoek.

Een internationale jury beoordeelde hun onderzoeksvoorstellen. De onderzoeken maken deel uit van Cardiovasculair Onderzoek Nederland. Dit nieuwe initiatief stuurt met het financieren van omvangrijke onderzoeken onder andere aan op meer landelijke samenwerking tussen wetenschappers en doorontwikkeling van nieuwe kennis uit onderzoek tot een toepassing voor patienten.

Lees meer over de nieuwe onderzoeken in ons persbericht van december.

Bron: Hartstichting

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen