Menzis en AEGON introduceren zorgsparen

Array

Zorgsparen is gericht sparen om voorbereid te zijn op extra zorgkosten in de toekomst. Om bijvoorbeeld zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. Met Zorgsparen bouw je via een AEGON spaarrekening spaartegoed op dat je later kunt gebruiken om extra zorg in te kopen. Via Menzis profiteer je daarbij van inkoopvoordeel en krijg je advies over hoe je het spaargeld het slimst kunt besteden.

Door de almaar toenemende zorgkosten zal de consument zich steeds meer bewust moeten zijn van de zorgwensen die hij later zal hebben. En van de maatregelen die hij daar nu voor moet nemen in aanvulling op de basisverzekering, AWBZ en WMo. Zorgsparen is voor Menzis-verzekerden een extra mogelijkheid om naast de zorgverzekeringen zo veel mogelijk regie te nemen in de ‘latere zorg’. Het spaartegoed is overigens op elk moment vrij opneem- en besteedbaar.

Regie over later
Bij de aankondiging van het Zorgsparen vorig jaar gaven Menzis-bestuursvoorzitter Roger van Boxtel en AEGON Nederland-bestuursvoorzitter Marco Keim aan de discussie over zorg en inkomen voor later te willen stimuleren.

Roger van Boxtel: “De kern van de discussie draait om kwaliteit en toegankelijkheid van zorg en welzijn voor iedereen, ook in de toekomst. We willen dat de kinderen van onze kinderen oud worden in zelfstandigheid, in hun eigen woonomgeving. Daarvoor zijn soms zaken nodig die niet in een zorgverzekering zitten. Denk aan een traplift, een alarmeringssysteem of aan hulp in en om het huis.”

Marco Keim: “AEGON wil klanten helpen met een financieel gezonde toekomst. Zorgsparen past naadloos in deze visie. Net zoals bij pensioen moet je bij zorgsparen nu belangrijke keuzes maken voor later.”

Zorgsparen in de toekomst
Zorgsparen bevat nog veel potentieel. De mogelijkheid wordt onderzocht om naast de uiterst flexibele E-rekening ook andere productvarianten te ontwikkelen, zoals een aantrekkelijke depositovariant.

Daarnaast zouden AEGON en Menzis in de toekomst voor zorgspaarders een online community willen inrichten waar zorgspaarders ervaringen en adviezen kunnen gaan uitwisselen over zorg en inkomen voor later. En natuurlijk meningen en ideeen ventileren die helpen bij het verfijnen van zorgsparen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

One thought on "Menzis en AEGON introduceren zorgsparen"

  1. Heel veel mensen hebben niets om te sparen, hoe moeten zij dan aan goede zorg komen, typisch weer iets voor mensen met goed inkomen

Comments are closed.

Recente artikelen