Rode Kruis-Vlaanderen paraat voor busramp

Array

Rode Kruis-Vlaanderen staat de ouders, familieleden, vrienden en de scholengemeenschappen van de slachtoffertjes in Zwitserland bij met psychosociale hulp.Vrijwilligers van de Dringende Sociale Interventie (DSI) waren vanmorgen in de vier betrokken scholen om de ouders, vrienden en leerkrachtenop te vangen.

Twee Rode Kruisvrijwilligers gaan met de ouders mee naar Zwitserland en blijven daar enkele dagen om iedereen ter plaatse de nodige ondersteuning te kunnen bieden. Rode Kruis-Vlaanderen werd omstreeks 4u woensdagmorgen verwittigd. Onmiddellijk trad het crisisplan in werking.

Nog voor de ouders aankwamen op de scholen, waren al mensen van DSI aanwezig om psychosociale ondersteuning te bieden. In de scholen van Lommel en Heverlee, waarvan de slachtoffers afkomstig zijn, waren telkens twee Rode Kruisvrijwiligers aanwezig. In de school van Beersel waren ook twee mensen ter plaatse, in de school van Haasrode één. DSI werd in 1980 opgericht in de nasleep van de zware overstromingen in Ruisbroek. Rode Kruisvrijwilligers werden toen geconfronteerd met ongeruste familieleden die op zoek waren naar informatie. De dienst richt zich op drie pijlers: onthaal, informatie en begeleiding van slachtoffers.

Dat is wat ze ook deze morgen gedaan hebben voor de ouders, familieleden, vrienden en de leerkrachten van de kinderen die betrokken waren in het ongeval in Zwitserland. Rode Kruisvrijwilligers gaan nu mee met de bussen naar Melsbroek waar twee vliegtuigen wachten om de ouders over te brengen naar Zwitserland. In Melsbroek staan nog meer Rode Kruismensen van DSI om de ouders op te vangen en twee van hen gaan met het vliegtuig mee naar Zwitserland om ook ter plaatse de nodige psychosociale bijstand te verlenen. Zij zullen vermoedelijk twee à drie dagen in Zwitserland blijven.

Rode Kruis-Vlaanderen
Motstraat 40
2800 Mechelen
E-mail: [email protected]

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen