Acteur Christophe Haddad bezoekt Open Dag in Amphia

Array

Samen met een bekende Nederlander een ‘Dagje uit? Ziekenhuis in!’
De acteur Christophe Haddad bezoekt aanstaande zaterdag de Open Dag van Zorg en Welzijn in het Amphia Ziekenhuis. Onder het mom ‘Dagje uit? Ziekenhuis in!’ maakt hij rond 14.00 uur zijn entree op locatie Molengracht in Breda. Samen met Olof Suttorp, voorzitter van de Raad van Bestuur en Mary Groenewoud, directeur Service loopt hij langs de diverse afdelingen en krijgt hij een uniek kijkje achter de schermen van het ziekenhuis.

Christophe Haddad, bekend van onder meer de soapserie ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’, ziet in de landelijke Open Dag van de Zorg een mooie kans om deze sector beter op de kaart te zetten. “Ik vind dat er meer aandacht besteed moet worden aan zorginstellingen in Nederland”, vertelt Christophe. “Als ik geen acteur was geworden dan weet ik zeker dat ik zou werken bij een zorginstelling, omdat het me zo aan het hart gaat.” Met zijn bezoek aan de Open Dag in Amphia hoopt hij meer te weten te komen over de complexe en interessante wereld van dit topklinische opleidingsziekenhuis.

 

Activiteiten

Het Amphia Ziekenhuis is zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur op drie locaties in Breda en Oosterhout geopend voor jong en oud. Net als alle andere bezoekers mag ook Christophe Haddad die dag zelf een aantal ziekenhuistaken meemaken en uitvoeren. Zoals een bezoek aan het laboratorium en het bezichtigen van een ambulance. Ook vindt er tweemaal een rampoefening plaats, waarbij de Spoedeisende Hulp laat zien hoe zij te werk gaan. Voor de kinderen is er een poppendokter aanwezig en zij kunnen als dokter of zuster op de foto. Bovendien kunnen de kinderen een kleurplaat inleveren bij de Vrienden van Amphia. Hiermee maken ze kans op een leuke prijs.

 

Landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn
De Landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn wordt dit jaar voor de 12e keer georganiseerd. Zorginstellingen in het hele land geven geïnteresseerden de kans om kennis te maken met de wereld van zorg en welzijn. Kom ook kijken in het hart van de zorg. Volg net als Christophe Haddad zaterdag de voetstappen op de vloer en ontdek het reilen en zeilen in het Amphia Ziekenhuis.

 

Bekijk het programma van de Open Dag in het Amphia Ziekenhuis: www.amphia.nl/opendag.

Recente artikelen