Bacteriën bij wortelkanaalbehandeling effectiever verwijderd met ultrasone irrigatie

Array

Promotie Mw. L. Jiang/ Tandheelkunde
Insights into passive ultrasonic irrigation.

Het doel van een wortelkanaalbehandeling is de verwijdering van zogenoemd dentine debris (zoals tandbeenresten en bacterien) uit het wortelkanaal. Hierbij is de totale verwijdering van bacterien een absolute voorwaarde voor een succesvolle wortelkanaalbehandeling .

Ultrasone irrigatie van het wortelkanaal kan tot een hoger slaagpercentage leiden omdat daarmee een volledige verwijdering van micro-organismen binnen handbereik komt. Leimeng Jiang bekeek verschillende aspecten van ultrasone irrigatie om het mechanisme beter te begrijpen en de techniek te verbeteren.

Ze onderzocht onder meer de invloed van de oscillatierichting van een ultrasoon-geactiveerde vijl en bestudeerde het effect van gepulseerd ultrageluid, van de positie van de vijl en van de kromming van het wortelkanaal op de effectiviteit van de ultrasoon geactiveerde irrigatie. Jiang doet aanbevelingen om dentine debris met behulp van ultrasone irrigatie effectiever te verwijderen.

Woensdag 4 april 2012, 13:00 uur

Promotor
dhr. prof. dr. P.R. Wesselink

Locatie
Aula van de UvA
Singel 411
1012 WN Amsterdam

Deelname

Toegang vrij

 

 

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen