Reactie Apothekers Vereniging Rijnmond op faillissement Thuisapotheek

Array

Onlangs hebben wij kennisgenomen van het bericht dat de Thuisapotheek haar activiteiten staakt i.v.m. een aangevraagd faillissement. Al kon de handelswijze van de Thuisapotheek niet altijd op onze goedkeuring rekenen, betreuren wij ten zeerste dat dit voor een groot aantal mensen een ontslag betekent. Ook voor een aantal van de 30.000 patienten, die de Thuisapotheek naar eigen zeggen van medicijnen voorzag, zal dit een vervelend bericht zijn.

Wij rekenen er op dat de patienten, ingeschreven bij de Thuisapotheek, kunnen rekenen op hulp en goede zorg van de lokale apothekers in de regio Rijnmond of de rest van het land. Wij verzoeken patienten die door de Thuisapotheek beleverd werden contact op te nemen met de lokale apotheek en, indien mogelijk, een medicatieoverzicht van de Thuisapotheek aan te leveren zodat de medicatievoorziening zonder problemen gecontinueerd kan worden.
In de berichtgeving wordt gesproken over intimidatie van patienten door artsen en apothekers en andere tegenwerking. Wij herkennen ons niet in deze aantijgingen. Het standpunt van de Apothekers Vereniging Rotterdam is dat eerlijke concurrentie goed is, de patient altijd vrije keuze van apotheek moet hebben en dat partijen zich altijd moeten houden aan de afspraken om de veiligheid voor de patient te waarborgen. Naar onze mening hoort goede communicatie met collega apothekers over de medicatie van patienten die bij meer dan één apotheek medicatie halen hier zeker bij. De Thuisapotheek hield zich niet aan deze afspraken en is daar door individuele apothekers, onze regionale apothekersvereniging en de landelijke apothekersvereniging regelmatig op aangesproken.
Bron: Apothekers Vereniging Rijnmond
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen