Corien van Niekerk aangesteld als lid Raad van Bestuur Oogziekenhuis Zonnestraal

Array

Deze maand is mevrouw drs. C.P. van Niekerk-Nanninga toegetreden tot de Raad van Bestuur van Oogziekenhuis Zonnestraal. In deze functie is zij samen met Peter de Koning en Bestuursvoorzitter Co van Angelen verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van de organisatie. Daarnaast heeft zij als meer specifieke aandachtsvelden de medisch inhoudelijke zorg en de kwaliteitszorg.

Corien van Niekerk heeft ruime bestuurservaring opgedaan als medisch directeur bij het Diakonessenhuis Utrecht en de afgelopen jaren als lid van de Raad van Bestuur bij de Ommelander Ziekenhuis Groep. Daarvoor heeft zij 25 jaar als oogarts in het Diakonessenhuis gewerkt. De stap naar Oogziekenhuis Zonnestraal was een logische nieuwe uitdaging die past bij haar visie op de ontwikkeling van de gezondheidszorg.

Corien van Niekerk: “Oogziekenhuis Zonnestraal speelt als focusziekenhuis heel goed in op de veranderende zorgvraag en is een van de belangrijkste spelers in dit segment. Ik ben een echt ‘kwaliteitsmens’ en voel me dus sterk verbonden met de drijfveren van Oogziekenhuis Zonnestraal: kennis, kunde en kwaliteit.” Co van Angelen: “We zijn blij dat we Corien bereid hebben gevonden om ons team te komen versterken. Haar bestuurlijke ervaring, opgedaan bij algemene ziekenhuisinstellingen, sluiten heel goed aan bij de ontwikkelingen in de gezondheidszorg en onze ambitie om verder te blijven groeien.”

 

Oogziekenhuis Zonnestraal

Oogziekenhuis Zonnestraal is een zelfstandig oogziekenhuis dat zich specifiek richt op innovatie en kwaliteit, zowel op het medische vlak als in het contact met patienten. Oogziekenhuis Zonnestraal, met inmiddels 8 vestigingen in Nederland, staat voor hoogwaardige oogheelkundige zorg op een economisch verantwoorde basis.

 

Sinds de oprichting in 2004 biedt het ziekenhuis behandelingen voor aandoeningen als staar, hoge oogdruk, ouderdomsslijtage van het netvlies en netvliesafwijkingen bij suikerziekte. Door een team van ruim 200 gekwalificeerde en betrokken medewerkers worden ook hoog specialistische behandelingen aangeboden op het gebied van orbitachirurgie en vitreoretinale chirurgie. Naast verzekerde zorg levert Oogziekenhuis Zonnestraal ook niet-verzekerde zorg, zoals: bijzondere lensimplantaties en ooglidcorrecties. In 2011 werden bij Oogziekenhuis Zonnestraal 183.000 consulten verricht en 16.000 operatieve ingrepen uitgevoerd.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen