Obesitas is een ziekte, geen ongemak

Array

Obesitascentrum Eindhoven en Bariatrisch centrum Máxima houden informatieavond voor mensen met overgewicht
Obesitas is een ziekte, geen ongemak. Dat betekent dat medische aandacht op het gebied van het voorkomen, vaststellen en behandelen van mensen met overgewicht heel hard nodig is. Op woensdag 11 april wordt in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven een informatieavond gehouden voor mensen met overgewicht. Tijdens de avond wordt duidelijk wat het Obesitascentrum Eindhoven en Bariatrisch centrum Máxima te bieden hebben. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur. De toegang is gratis. Aanmelden kan via [email protected].
Sprekers van deze avond zijn onder andere chirurg Frans Smulders, psycholoog Gerbrand van Hout en dietiste Linda Sommers van het Catharina Ziekenhuis en chirurg François van Dielen van Máxima Medisch Centrum. Obesitasverpleegkundige Marieke Kools vertelt uit eigen ervaring over haar maagverkleining in het Catharina Ziekenhuis. Verder is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Veilige prettige omgeving
Uit heel Nederland komen patienten met overgewicht naar het Obesitascentrum Eindhoven en Bariatrisch centrum Máxima. Het zijn centra waar de complete behandeling voor de vaak kwetsbare obesitas-patienten plaats vindt in een veilige, prettige omgeving. Niet alleen de operatie, maar de hele behandeling (screening en nazorg) wordt in het ziekenhuis (Máxima Medisch Centrum of Catharina Ziekenhuis) uitgevoerd. De patient heeft één aanspreekpersoon, alle specialismen werken nauw samen en de patient wordt gedurende het vijfjarige behandeltraject door hetzelfde kernteam in de gaten gehouden. Bovendien slagen beide ziekenhuizen er in om de wachttijden voor operaties kort te houden.

 

Obesitas wordt het effectiefst behandeld door een team van verschillende professionals. Alleen dan wordt een optimaal resultaat bereikt. In het ziekenhuis bestaat het kernteam uit een psycholoog, een chirurg, een dietist, een verpleegkundig specialist en een fysiotherapeut. Zij werken nauw samen om de gezondheid en de kwaliteit van leven te verbeteren.

 

Obesitascentrum Eindhoven en Bariatrisch centrum Máxima zijn de medische centra voor de behandeling van overgewicht van respectievelijk het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en het Máxima Medisch Centrum . Beide ziekenhuizen werken hierin intensief samen om de maximale kwaliteit van zorg te garanderen.

 

Meer info:

www.bariatrischcentrummaxima.nl

www.obesitascentrumeindhoven.nl/

Recente artikelen