Voucherproject: Interactieve Mindfulness interventie

Array

De Vereniging Osteogenesis Imperfecta is op zoek naar samenwerkingspartners.
De Vereniging Osteogenesis Imperfecta heeft een innovatief Voucherproject ‘De Kracht van Aandacht’ ontworpen. Ze zijn opzoek naar zes samenwerkingspartners (PGO organisaties) om binnen de subsidie van Fonds PGO dit project mogelijk te maken. Het betreft een interactieve Mindfulness interventie per mobiele applicatie.

Waarom? Omdat ons project mensen met pijn, vermoeidheid en stressklachten kan ondersteunen. Chronische pijn, vermoeidheid en stress zijn veel gehoorde klachten. Deze klachten hebben vaak een wisselwerking op elkaar. Medisch behandelingen bieden soms geen soelaas. Vaak horen mensen: ‘ Je moet ermee zien te leren leven’. Dat is nog niet altijd gemakkelijk.

Hoe? Door middel van een interactieve interventie met de naam: ‘De kracht van aandacht’.

De interventie, via een APP op de mobiele telefoon of tablet en website is de eerste in zijn soort.  Door middel van Mindfulness oefeningen, ook wel aandachtstraining genoemd, kunnen de participanten op een eenvoudige wijze een wetenschappelijk bewezen training aanleren. Mindfulness wordt wereldwijd toegepast binnen Universitaire Medische Centra (UMC’s). Deze vaardigheid zorgt voor het reduceren van pijn, vermoeidheid- en stressklachten en het verbeteren van kwaliteit van leven.

Wat? Een mobiele, interactieve, mindfulnesstraining per APP of website.

  1. Drie type oefeningen, die iedere week wisselen van inhoud. Bv. geleide meditatieoefeningen die af te spelen zijn op diverse devices (Mobiele telefoon, tablet & computer).
  2. Wetenschappelijk onderbouwde meetmethode, om inzicht in eigen behaalde resultaten te krijgen.
  3. Filmpjes, tools en motiverende oefeningen, die de kracht van deze training in het dagelijkse leven duiden.

Deze interventie heeft de volgende voordelen:

  1. Participanten kunnen beter om gaan met hun klachten.
  2. Participanten zullen door de training beter kunnen aanvoelen waar prioriteiten liggen, wat het functioneren in het dagelijkse leven ten goede komt.
  3. Participanten leren, met een beperkte tijdsinvestering, hun grenzen beter aan te voelen en te bewaken.
  4. De training kan thuis, op ieder geschikt tijdstip, worden gevolgd. Dit past bij de soms geringe belastbaarheid van de achterban van patientenverenigingen. Ook bestaan er geen mobiliteitsproblemen, omdat de oefeningen thuis, op het werk, op school, of op welke plek dan ook kunnen worden toegepast.
  5. De participanten worden gemotiveerd. Ze krijgen via een speciale (wetenschappelijk onderbouwde) methodiek inzicht in de verkregen vaardigheden. Dit vergroot het gevoel competent te zijn. Men gelooft weer in de eigen mogelijkheden.

De Vereniging Osteogenesis Imperfecta is op zoek naar samenwerkingspartners. Ben jij lid van een patientorganisatie of werk je voor een patientorganisatie? Vraag dan naar de mogelijkheden.

Dit project staat voor een actieve, doeltreffende en mensgerichte interventie. Wij hopen op u als partner te mogen rekenen en gaan van harte een samenwerking met u aan.

http://www.pgosupport.nl/page/PGOsupport/Vouchermarkt/De-kracht-van-aandacht

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen