ZGT Benefietgala brengt € 30.270,- bijeen voor Make-A-Wish Nederland

Array

Het benefietgala van ZGT heeft afgelopen vrijdag een bedrag opgeleverd van € 30.270,-. De opbrengst gaat naar Make-A-Wish Nederland, voorheen bekend als Doe Een Wens Stichting. Deze stichting vervult de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte.

Op vrijdag 23 maart vond in Kampkuiper te Harbrinkhoek het derde benefietgala van ZGT plaats. Bijna tweehonderd gasten, in hoofdzaak medisch specialisten, artsen-in-opleiding en regionale huisartsen waren aanwezig. De baten van het gala kwamen uit een veiling met bijzondere kavels onder leiding van Heracles-voorzitter Jan Smit, een loterij, entreekaarten en sponsoring. Bijzondere items van de veiling waren een dag skûtsjesilen, een schilderij van Ton Schulten en als klapstuk het afscheidsshirt van Edwin van der Sar, ambassadeur van Make-A-Wish Nederland. Directeur van Make-A-Wish Nederland, Harmienke Kloeze, ontving onder luid applaus de cheque en gaf aan met de bijdrage van ZGT veel liefste wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte te kunnen vervullen.

Make-A-Wish Nederland
Het aangedragen goede doel Make-A-Wish Nederland vervult de liefste wens van kinderen en jongeren tussen de drie en achttien jaar met een levensbedreigende ziekte. Het vervullen van een allerliefste wens heeft op ieder kind een magisch effect, maar op kinderen met een levensbedreigende ziekte in het bijzonder. Het geeft de kinderen, die vanwege hun ziekte te vaak vooral patient zijn, de kracht om kind te zijn. De galagasten ontvangen later nog een terugkoppeling over de vervulde wensen.

Organisatie
Het gala werd georganiseerd door elf co- en arts-assistenten van ZGT. Zij hebben ruim een half jaar gewerkt aan de voorbereidingen en zijn zeer trots op de gasten, Jan Smit en natuurlijk op het behaalde resultaat. “We hadden boven de 20.000 gemikt, dit bedrag overtreft onze stoutste verwachtingen”, aldus Annet Hofland, voorzitter Stichting ZGT Benefietgala. Afgelopen jaar is er
een stichting voor het benefietgala opgericht om de organisatie te professionaliseren en de positie als jaarlijks terugkerend evenement te waarborgen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen