Gespecialiseerd baby- en kinderchiropractor in Nederland

Array

Dit is een origineel bericht van Chiropractie Mulder
In de Verenigde Staten ‘bakermat van de chiropractie’ doen steeds meer jonge ouders een beroep op de begeleiding door een chiropractor gedurende de eerste levensfasen. Baby’s en jonge kinderen worden gevolgd om zo een optimale basis te leggen voor een gezonde ontwikkeling en groei. Speciaal op baby’s en kinderen gerichte chiropractie, is nu ook in Nederland beschikbaar.

Tanja Mulder is een gekwalificeerd en ervaren chiropractor. Zij is een van de initiatiefnemers van Chiropractie Mulder, een praktijk voor chiropractie die zij samen met haar man en een team van collega’s voert met twee vestigingen, in Tilburg en in Waalwijk. Als professional, maar zeker ook als moeder van haar eigen drie kinderen, raakte zij gefascineerd door de positieve resultaten die in het buitenland bij baby’s en kinderen geboekt worden met chiropractische begeleiding. Via aanvullende studies heeft Tanja zich als eerste in Nederland volledig toegelegd in het ontdekken en behandelen van typische problemen die zich bij allerjongsten kunnen voordoen. Niet altijd zijn dat opvallende problemen. Voortdurende klachten of onverklaarbare pijntjes kunnen op korte termijn (maar ook op latere leeftijd) voor ongemakken zorgen. Dit is uiteraard ongewenst en onnodig, als ze maar vroegtijdig worden onderkend en behandeld.

Wanneer het lichaam tot wasdom komt, is het belangrijk dat eventuele blokkades deskundig worden aangepakt, zodat de weg vrij is voor een evenwichtige ontwikkeling. Niet alleen groeien ontwikkelingsproblemen kunnen worden aangepakt. Een duidelijke voorkeursligging, waardoor bij baby’s een ‘afgeplat hoofdje’ kan ontstaan of zogenaamde huilbaby’s worden behandeld met als resultaat: een verbeterde motoriek en baby’s die ontspannen slapen. Baby’s en jonge kinderen met een gezonde wervelkolom en een goed functionerend zenuwstelsel ontwikkelen zich beter.

Meer informatie over kinderchiropractie en de begeleiding van zwangere vrouwen, is te vinden op www.kinderchiropractie.nl

2 thoughts on "Gespecialiseerd baby- en kinderchiropractor in Nederland"

 1. Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

  Even voor de duidelijkheid. Bovenstaande bericht is een vermelding van wat er speelt in Nederland en wat het nieuws van de dag is. Daarom willen we, ter aanvulling onderstaande informatie aan dit artikel koppelen. Zodat men ook op de hoogte is van de risico’s Het artikel dus geen promotie maar slechts een vermelding van wat de schrijver van het artikel.

  Chronische hoofdpijn, ADHD, astma, of een huilbaby? Terwijl reguliere artsen vaak geen antwoord hebben op dergelijke problemen, beweren osteopaten, chiropractoren en craniosacraal therapeuten deze klachten eenvoudig te kunnen oplossen. De populariteit van manuele therapeuten neemt dan ook hand over hand toe. Maar over de risico’s hoor je ze zelden. In de uitzending komt ook een 42-jarige man aan het woord, die een herseninfarct kreeg door de behandeling van een chiropractor. Van chiropractie is al tientallen jaren bekend dat het tot hersenbloedingen kan leiden.
  De ZEMBLA-aflevering ‘Levensgevaarlijke genezers’ werd uitgezonden op zondag 17 januari.

  Volgens wetenschappelijk onderzoek helpt het manipuleren van wervels hoogstens bij lage rugpijn. Toch vergoeden ziektekostenverzekeraars ‘kraken’ voor alle mogelijke ziektebeelden. Ook consultatiebureaus of huisartsen bevelen de alternatieve behandeling steeds vaker aan. Het vertrouwen van patiënten is daardoor groot. Maar is dat terecht?

  In ZEMBLA kwamen de ouders van baby Marloe aan het woord, die hun drie maanden oude dochter verloren door de behandeling van een craniosacraal therapeut. Marloe was een zogenaamde ‘onrustige baby’. Het consultatiebureau attendeerde de ouders op de mogelijkheid van een alternatieve genezer.Al voor de dood van Marloe is er in medische tijdschriften gewaarschuwd voor de behandeling. En na haar dood gebeurde dat opnieuw. Toch past de praktijk waaraan de therapeut verbonden was, de omstreden holding-methode nog steeds toe op baby’s. Ouders krijgen voorgehouden dat het ‘volstrekt ongevaarlijk’ is.

  Dubbelzijdige A.-vertebralisdissectie tijdens chiropraxiebehandeling (pdf) Een voorheen gezonde, 42-jarige man kwam naar de Spoedeisende Hulp omdat hij tijdens een chiropraxiebehandeling
  acuut onwel was geworden. Ned Tijdschr Geneeskd. 2008 8 november


 2. nelleke smetsers

  Fijn dat iemand als Janine Budding ons waarschuwt voor misstanden binnen de gezondheidszorg.
  Ze reageert op een persbericht van Tanja Mulder, chiropractor.
  Ik ben op de hoogte van de scholing van chiropractoren en die is van een zeer hoog niveau.
  Het is beslist een partij die een gelijkwaardige gesprekspartner is voor artsen. Als reguliere artsen
  geen antwoord hebben op bepaalde problemen en chiropractoren wel dan is mijn voorstel om samen te werken.
  Chiropractoren voldoen aan een behoefte anders zou de populariteit niet toenemen.
  Wat is toch die angst van de reguliere artsen?

  De dramatische gevolgen van behandelingen die genoemd worden zijn zeer te betreuren. Waren ze vermijdbaar? verwijtbaar? Is dit allemaal heel goed onderzocht? Belangrijk om daar van te leren.
  In de reguliere gezondheidszorg ligt veel aan missers die nog toegegeven en onderzocht moeten worden. Gelukkig wordt er op dit moment een onderzoek gedaan naar de doofpotcultuur binnen de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Als we met 1 vinger naar anderen wijzen, wijzen we er met 3 naar onszelf.

  Ik pleit voor samenwerking om zo de kwaliteit van zorg te optimaliseren. Communicatie op een volwassen manier!
  Tevreden klanten dat is toch onze missie?

  Nelleke Smetsers
  verloskundige / communicatie adviseur zorg

Comments are closed.

Recente artikelen