Speksnijder ontvangt proefschriftprijs

Array

Op woensdag 28 maart heeft het Wetenschappelijk College Fysiotherapie tijdens de Wetenschapsdag Fysiotherapie de WCF-proefschriftprijs uitgereikt aan dr. Caroline Speksnijder, onderzoeker in opleiding. De prijs bestaat uit een oorkonde en een cheque ter waarde van € 2.500.

Caroline Speksnijder promoveerde op 31 mei 2011 aan de Universiteit van Utrecht met haar proefschrift: ‘Functie na oraal oncologische interventie, reconstructie en rehabilitatie’. In haar proefschrift durfde Caroline het aan onderzoek te doen binnen het domein van de orofaciale fysiotherapie, waarbij zij een kauwtest ontwikkelde en de effecten van oraal oncologische interventies op het functioneren van mond, nek en schouders in kaart bracht. De resultaten van het onderzoek zijn gebaseerd op ervaringen van de patienten en op objectief gemeten functies van de patienten vóór en na de behandeling van mondkanker.

Haar onderzoek vond plaats binnen de afdeling Kaakchirurgie van het UMC Utrecht en UMC St.Radboud. Het proefschrift viel op door de bijzondere doelgroep waar de fysiotherapie een belangrijke bijdrage kan leveren, maar waar weinig onderzoek naar gedaan wordt.

WCF-proefschriftprijs
Het Wetenschappelijk College Fysiotherapie (WCF) van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) reikt jaarlijks een proefschriftprijs uit. Het proefschrift wordt beoordeeld op relevantie voor de fysiotherapie, wetenschappelijke originaliteit en hoe het gewicht van de publicatielijst zich verhoudt binnen het betreffende wetenschapsdomein.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen