Drie op tien werknemers in mentaal ongezonde omgeving

Array

Drie op de tien werknemers vinden hun werkplek mentaal niet veilig en gezond. Dat blijkt uit een wereldwijde poll door Ipsos Public Affairs.

Of het nu komt door stress, persoonlijke conflicten, frustratie, gebrek aan feedback of promotie, 27 procent van de werknemers in 24 landen gaf aan niet gelukkig te zijn met de psychologische aspecten van hun werkomgeving.

Nog niet de helft (47 procent) van de in totaal 14.618 werknemers die meededen aan de poll gaf aan een mentaal gezonde werkomgeving te hebben, 26 procent was daar niet zo zeker van.

Hoewel Amerikanen en Canadezen minder vakantiedagen hebben dan Europeanen en ook langere dagen maken, scoorden ze het hoogst wat betreft een gezonde werkomgeving. Werknemers boven de 50 met een goed inkomen en een hogere opleiding waren het meest tevreden met de mentale aspecten van hun werkomgeving.

bron: NU nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen