UMCG Centrum voor Revalidatie neemt Ergotherapie over van TSN Thuisz..

Array

Het UMCG Centrum voor Revalidatie neemt de afdeling Ergotherapie over van TSN Thuiszorg Groningen. Met deze overname kan het UMCG de hele keten van ergotherapie aanbieden: tweede- en derdelijnszorg in de (poli)klinische situatie en eerstelijnszorg in de thuissituatie.

Thuiszorg Groningen bood tot nu toe ergotherapie aan maar na de fusie met de landelijke thuiszorgorganisatie TSN is ergotherapie uit het dienstenpakket verdwenen. Thuiszorg Groningen ging daarom op zoek naar een goede overnamepartner voor de afdeling Ergotherapie en vond deze in het UMCG.

Het UMCG Centrum voor Revalidatie heeft op zijn locaties Beatrixoord in Haren en het Hanzeplein in Groningen jarenlange ervaring met ergotherapie als onderdeel van medisch specialistische revalidatie. Het centrum biedt tweede- en derdelijns ergotherapie aan klinische en poliklinische patienten en adviseert tot in de thuissituatie, waar de eerstelijns ergotherapeut de zorg overneemt.

Door de overname van de afdeling Ergotherapie van Thuiszorg Groningen kunnen de ergotherapeuten in de eerste-, tweede- en derdelijn nauwer samenwerken. Daardoor verloopt de overgang vloeiender wat de continuïteit en kwaliteit van de zorg bevordert.

Het Centrum voor Revalidatie mag als categoraal ziekenhuis geen eerstelijnszorg aanbieden. Daarom komen de vijf ergotherapeuten van Thuiszorg Groningen in dienst van de BV Beatrixoord, een dochteronderneming van het UMCG. Naast ergotherapie bij de clienten thuis geven de therapeuten, net zoals zij voor Thuiszorg Groningen deden, ook scootmobieltrainingen.

Over ergotherapie
Met advies, training en hulpmiddelen helpen ergotherapeuten mensen met een beperking zo zelfstandig mogelijk hun dagelijkse activiteiten uit te voeren. Dat kan zijn thuis, op het werk, bij studie, sport of hobby. Ergotherapeuten adviseren ook over huisaanpassingen en hulpmiddelen, zoals een scootmobiel, een aangepaste keuken of bestek. Daarnaast adviseren ergotherapeuten gemeenten bij verstrekkingen in het kader van WMO.

bron: UMCG

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen