Oncologisch Centrum Amphia behaalt weer groen vinkje

Array

Het Amphia Ziekenhuis heeft voor de tweede keer op rij een groen vinkje gekregen voor de zorg rondom bloed- en lymfeklierkanker. De Nederlandse Federatie voor Kankerpatienten (NFK) reikt iedere twee jaar dit kwaliteitskeurmerk uit aan ziekenhuizen die voldoen aan de basisvoorwaarden voor oncologische zorg. Deze informatie is per ziekenhuis terug te vinden in de online patientenwijzer op www.nfk.nl.

Kanker is een ziekte die in vele vormen en in verschillende organen kan voorkomen. Bijvoorbeeld in bloed en in lymfeklieren. De behandelingen lopen uiteen van bloedtransfusies tot medicijnen, chemotherapie en stamceltransplantaties.Hans Meij, directeur Innovatie van Amphia: “Iedere patient en iedere vorm van kanker is anders, en dit vraagt om een individuele benadering. In Amphia bieden specialisten en verpleegkundigen deze persoonlijke aanpak.” Zo kunnen patienten die lijden aan ernstige vormen van bloed- en lymfeklierkanker sinds kort ook in Amphia terecht voor nazorg na een stamceltransplantatie.

Oncologisch Centrum
In het Amphia Ziekenhuis wordt per jaar bij meer dan 3000 patienten de diagnose kanker gesteld. Helaas is kanker ondanks de vooruitgang in behandelmogelijkheden nog steeds doodsoorzaak nummer1 in Nederland. Het Oncologisch centrum van het Amphia Ziekenhuis wil door het verbeteren van de oncologische zorg en deelname aan wetenschappelijk onderzoek een belangrijke rol spelen in de strijd tegen kanker.Hans Meij: “Het groene vinkje is een mooi bewijs dat we op de goede weg zijn.”

Recente artikelen