Nieuw Alzheimercentrum opent zijn deuren

Array

Het Erasmus MC en het Havenziekenhuis beginnen samen het Alzheimercentrum zuidwest Nederland. Het centrum richt zich op alle vormen van dementie.
De afdelingen Neurologie en Geriatrie van beide ziekenhuizen gaan kennis en ervaring bundelen, om zowel de zorg voor de patienten als het onderzoek naar de ziekte te verbeteren.

bejaarde vrouwDichterbij
“Alle betrokken specialisten, zoals neurologen, geriaters, neuropsychologen, radiologen en nucleair geneeskundigen werken nauw samen”, zegt geriater Bert Ziere van het Havenziekenhuis.
John van Swieten, neuroloog van het Erasmus MC: “We hopen dat we door meer onderzoek te doen dichter bij een behandeling komen, die de ziekte aanmerkelijk kan vertragen.”

Kwetsbaar
Het aantal patienten met Alzheimer en andere vormen van dementie neemt schrikbarend toe. Alzheimer Nederland voorspelt een verdubbeling tegen het jaar 2040. “Het is een kwetsbare groep patienten voor wie nog geen genezing mogelijk is. Het is daarom belangrijk dat de zorg voor deze mensen en het
wetenschappelijke onderzoek naar de ziekte verbetert”, zegt Van Swieten.

Genetisch
Het Alzheimercentrum zuidwest Nederland viert zijn opening op zaterdag 21 april in het Erasmus MC. Geïnteresseerden kunnen er dan terecht voor meer informatie, presentaties en gesprekken met deskundigen. Het Vriendenfonds van het Erasmus MC met Alzheimer Nederland op de openingsdag met het werven van fondsen voor genetisch onderzoek.

bron: Erasmus MC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen