Advies, informatie en tips in het Jeroen Bosch Ziekenhuis op De Europese dag van de beroerte

Array

Een mini-informatiemarkt op 8 mei en een voorlichtingsavond op 10 mei over het herkennen, voorkómen en behandelen van een beroerte (CVA). Het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Tolbrug Specialistische Revalidatie organiseren in het kader van ‘De Europese dag van de beroerte’ deze activiteiten in het ziekenhuis. Ook CVA-Vereniging ‘Samen Verder’ neemt hieraan deel. Patienten en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Dinsdag 8 mei is uitgeroepen tot de Europese dag van de Beroerte, op initiatief van CVA-Vereniging ‘Samen Verder’. Op deze dag staan van 10:00 uur tot 16:00 uur verschillende informatiekraampjes aan de boulevard van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Geïnteresseerden kunnen hier terecht met vragen als ‘Kan ik een beroerte voorkómen?’, ‘Hoe herken ik een beroerte?’,  ‘Welke behandeling is er mogelijk?’ en ‘Hoe verloopt de revalidatie?’. Medewerkers van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, Tolbrug en CVA vereniging ‘Samen Verder’ geven advies, informatie en tips. Mensen kunnen gratis hun bloeddruk laten meten en hun BMI (Body Mass Index) laten bepalen (gewichtscontrole).

 

Voorlichtingsavond
Op donderdagavond 10 mei van 19.30 uur tot 21.00 uur vindt in het Jeroen Bosch Ziekenhuis een voorlichtingsavond plaats. Neurologen mevr. M. van Zagten en dhr. R. Bernsen bespreken wat u zelf kunt doen om een beroerte te voorkomen. Ook gaan zij in op het herkennen van een beroerte en de behandeling ervan. Revalidatiearts mevr. I. Kortland geeft uitleg over het revalidatietraject na een beroerte. De voorlichtingsavond is vrij toegankelijk; aanmelden is verplicht en kan tot 3 mei via (073) 553 8596 of www.jbz.nl/beroerte.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen