Staatssecretaris vraagt advies over jeugdgezondheidszorg

Array

Met welke preventieve volksgezondheidprogramma’s en activiteiten moet de jeugdgezondheidszorg alle Nederlandse kinderen bereiken? Dat is de centrale vraag die staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (VWS) voorlegt aan een nieuwe commissie, waarin V&VN zitting heeft.

Aanleiding voor de vraag van de staatssecretaris is de modernisering van het jeugdstelsel. De jeugdgezondheidszorg is de publieke gezondheidszorg – consultatiebureaus en schoolartsen – die aan alle jongeren van nul tot negentien jaar in Nederland wordt aangeboden, veelal via Centra voor Jeugd en Gezin. Het advies van de Commissie evaluatie basistakenpakket jeugdgezondheidszorg wordt in het najaar van 2012 verwacht.

Jeugdverpleegkundige Margot Kobussen van de V&VN-fractie Jeugdverpleegkundigen is lid van de commissie, die de staatssecretaris heeft geïnstalleerd.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen