Wat is uw tandartsverzekering nou echt waard?

Array

Uitkeringspercentage tandartsverzekering een kiespijn dossier
Uit onderzoek van Vergelijkmondzorg blijkt een enorm verschil tussen de werkelijke uitkeringspercentages van verzekeraars. Deze uitkeringspercentage is het deel dat aan u vergoed wordt bovenop de door u al betaalde  premie, deze percentages kunnen uiteenlopen van nagenoeg geen extra vergoeding: 16% (OHRA-150) tot 70% (ONVZ-1500/100). Vergelijkmondzorg concludeert dat verzekeringen met lage premies relatief duur zijn. De polissen van ONVZ komen als beste uit de bus, waar OHRA-150 tandengaaf de hekkensluiter is, maar met OHRA heeft u wel meer duidelijkheid over de verwachte vergoeding dan bij de polissen van Menzis.

Onlangs hebben twee grote zorgverzekeraars (VGZ en CZ) bekend gemaakt dat er niet meer met maximumvergoedingen per verrichting/prestatie voor de tandheelkundige zorg wordt gerekend. Er is zo meer transparantie binnen de tandheelkundige verzekering gekomen. Voor de patient geeft dit de mogelijkheid om polissen beter te vergelijken.

ONVZ, de Amersfoortse en OHRA werken al vanaf 1 januari met transparante voorwaarden en hanteren dus geen maximum vergoeding  per verrichting/prestatie. De Achmea groep (waar FBTO in onderstaande grafiek een onderdeel van is) en Menzis in het bijzonder maken het voor de patient nodeloos ingewikkeld en ondoorzichtig.

Rekenvoorbeeld: OHRA-150 tandengaaf: OHRA vergoed tot € 150,100%. De premie is € 126 per jaar, ofwel bij volledige besteding/consumeren van deze € 150 heeft de verzekerde € 24 “vergoed” gekregen. Ofwel netto vergoeding slechts 16% van het verzekerde bedrag.

Lees meer op Vergelijkmondzorg.nl

2 thoughts on "Wat is uw tandartsverzekering nou echt waard?"

  1. Beste,
    Wat me opvalt is dat zorgverzekeraar Menzis genoemd wordt in dit artikel maar niet vergeleken. Wat is nu de vergelijking?

  2. vergelijkmondzorg.nl

    Ik raad u aan het volledige artikel te lezen op vergelijkmondzorg, hierin wordt ook uitgelegd waarom het niet mogelijk is om Menzis te vergelijken. Menzis heeft het meest ingewikkelde tandheelkundige verzekering gemaakt die er mogelijk is, en is daarmee totaal ondoorzichtig.

Comments are closed.

Recente artikelen