Honderd audiciens bij Gehoor- en Spraakcentrum Erasmus MC te gast

Array

Het Gehoor- en Spraakcentrum van het Erasmus MC verwelkomde onlangs zo’n honderd audiciens uit de regio Rijnmond.

Samenwerking
De reden voor de uitnodiging was simpel: elkaar leren kennen en een betere  samenwerking tussen de zorgpartners. ‘Want dat is de enige manier om de beste zorg te leveren’, zegt Marije Stoffer van de afdeling Keel- Neus en Oorheelkunde (KNO).

Rollenverdeling
De audiciens kregen een rondleiding door het Gehoor- en Spraakcentrum (GSC) en legden daarbij dezelfde route af als patienten. Ook de rolverdeling werd besproken. ‘Het was goed om duidelijk te hebben welke klanten de audiciens helpen, en wie doorgestuurd wordt naar het GSC.’ Stoffer noemt een voorbeeld: ‘Iemand met oudersdomsslechthorendheid kan prima door een audicien geholpen
worden. Is er bij deze persoon ook sprake van ontstoken oren, of heeft hij een druk sociaal leven, dan is specifieke zorg nodig van het GSC.’

Het GSC, dat onder de afdeling KNO valt, ontving honderd gasten. De bijeenkomst was geaccrediteerd door de beroepsvereniging van audiciens. Stoffer: ‘De audiciens waren enthousiast over het programma en scoorden in de evaluatieformulieren gemiddeld een acht voor de bijeenkomst.”

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen