Inspectierapport IGZ bevestigt intern beeld Charim Thuiszorg

Array

De Inspectie voor de Gezondheidszorg stelt, naar aanleiding van haar bezoeken aan Charim Thuiszorg Veenendaal in maart jl., dit onderdeel van Zorggroep Charim per 1 mei onder verscherpt toezicht. Charim reageert teleurgesteld, maar erkent de problemen. Op basis van een plan van aanpak, dat door de inspectie in december is goedgekeurd, wordt momenteel hard gewerkt aan verdere verbeteringen. In de afgelopen vier maanden zijn hierin al goede resultaten geboekt. Charim neemt nu extra maatregelen bovenop het eerder goedgekeurde plan van aanpak, om zodoende ervoor te zorgen dat zij binnen de gestelde termijn voor het verscherpte toezicht de medicatieveiligheid op orde heeft.

In de afgelopen maanden heeft Charim de clienten met hoogcomplexe zorg in de wijk overgedragen aan andere thuiszorgorganisaties. Ook heeft zij in april jl. de thuiszorg die in de regio’s Zeist / Woudenberg / Scherpenzeel en Veenendaal in de wijk wordt verleend, verkocht aan thuiszorgorganisatie BiOns. Hierdoor kan Charim zich nu volledig concentreren op het verbeteren van de thuiszorg in de aanleuncomplexen in de regio’s Veenendaal en Zeist.
Verbeteren interne organisatie en uitzetten koers voor de toekomst
Naast het op orde brengen van de thuiszorg is de zorggroep hard bezig haar algehele kwaliteit van zorg en de interne organisatie te verbeteren. Ook zet zij een nieuwe koers voor de toekomst uit. Dit gebeurt onder de rechtstreekse leiding van de voorzitter raad van bestuur a.i. Extra mankracht en deskundigheid wordt ingezet. Zo zijn er onder meer voor de werkvloer extra coaches aangesteld. Voor het einde van dit jaar moet het totale verbetertraject zijn afgerond. De kwaliteit van zorg heeft voor Charim absolute prioriteit.
Bron: Zorggroep Charim
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen